Van Liere en Zweistra op podiumplekken na eerste onderdeel NK dressuur

Na de eerste dag van de Zware Tour op het NK dressuur in Ermelo zijn de winstkansen van Dinja van Liere uit Kapelle en Thamar Zweistra uit Schore nog springlevend. De Zeeuwse amazones staan na het eerste onderdeel op plaats twee en drie van het klassement.
Dinja van Liere wint de Kür op muziek bij Jumping Amsterdam
Dinja van Liere (hier op archieffoto) staat tweede na de eerste dag van het NK dressuur © Orange Pictures
Van Liere won vorig jaar haar eerste NK en begon, net als Zweistra, goed in Ermelo. De Kapelse reed op haar Hartsuijker naar een score van 74.609 procent en moest alleen Marlies van Baalen uit Den Bosch voor zich dulden. De Brabantse kwam uit op een score van boven de 75 procent. Zweistra deed het iets minder dan haar Zeeuwse rivaal, maar staat wel derde. De amazone uit Schore boekte met Ich Weiss een score van 74 procent rond.
Zondagmiddag vindt de kür op muziek plaats. Bij een goede uitslag kunnen Van Liere en Zweistra nog een gooi naar de zege doen.

Nog meer Zeeuwen

Verderop in het klassement zijn nog meer Zeeuwse deelnemers te vinden. Devenda Dijkstra uit Vlissingen staat negende met iets minder dan 71 procent. Laurens van Lieren, ook uit Schore, staat op de elfde plaats. Hij reed naar 69,5 procent. Jeanine Nieuwenhuis uit Serooskerke staat met iets minder dan 68 procent op de zeventiende plaats.
Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle reed de eerste proef niet uit.