Corné de Koning pakt weer zilver op EK roeien

Corné de Koning uit Kloetinge heeft een zilveren medaille gepakt op het EK roeien. In het Sloveense Bled werd de Zeeuw tweede in de categorie Mixed Double Sculls. In 2021 won De Koning ook al zilver in die categorie, een jaar eerder goud.
Corné de Koning EK Roeien
Corné de Koning en Chantal Haenen met hun zilveren medailles © TeamNL Roeien
De Koning roeide in Bled met paralympisch handbikester Chantal Haenen. Het koppel plaatste zich eenvoudig voor de finale. In de kwalificatiemanche roeiden De Koning en Haenen zich naar de eerste plaats, vier seconden voor het duo van Oekraïne. Als winnaar van de manche was Nederland direct geplaatst, voor de andere ploegen volgde een herkansing.

Oppermachtige Britten

In de finale konden de Nederlanders de eerste vijfhonderd meter goed mee met titelfavoriet Groot-Britannië. Bij het eerste meetpunt was de achterstand van De Koning en Haenen slechts twee seconden, maar in het vervolg van de wedstrijd raakten de Britten buiten bereik. Halverwege was het gat opgelopen naar zes seconden. Die achterstand bleef stabiel, maar goud was voor de Nederlanders uit beeld. Aan de streep klokten ze af op acht minuten en acht seconden, een kleine zes tellen achter de Britten.

Uitslag

land tiid
1. Groot-Britannië 08.02'94"
2. Nederland 08.08'87"
3. Oekraïne 08.13'88"