Voetbalderby Hoek-Kloetinge naar vrijdagavond

Het duel tussen voetbalclubs Hoek en Kloetinge in de Derde Divisie is verplaatst van zaterdagmiddag naar vrijdagavond. De twee hoogst spelende Zeeuwse clubs treffen elkaar nu op vrijdagavond 27 oktober, de aftrap is om 20.00 uur op sportpark Denoek.
Voetbal Hoek GOES
Hoek wilde twee seizoenen geleden nog niet op vrijdagavond spelen tegen GOES (archieffoto) © Patricia Maljaars
Door de wedstrijd op vrijdagavond te spelen hopen beide clubs meer supporters te trekken van andere clubs die dat weekend op zaterdag en zondag spelen.
De derby tussen de Zeeuws-Vlaamse en Bevelandse grootmachten is deze voetbaljaargang terug van geweest. Na het kampioenschap en de promotie speelt Kloetinge op hetzelfde niveau als Hoek al deed.

Return

Mogelijk wordt de return in Kloetinge die nu nog voor zaterdag 30 maart op het programma staat ook verplaatst naar de vrijdagavond. Vorig seizoen werden de duels tussen Kloetinge en buurman GOES om dezelfde reden ook al vervroegd afgewerkt onder toeziend oog van duizenden fans.

Seizoensstart

Hoek en Kloetinge beginnen komend weekend aan het nieuwe seizoen. De clubs doen dat in de eerste voorronde van het toernooi om de KNVB beker.