Uitslagen amateurvoetbal zondag 10 september

GOES boekte vandaag de tweede overwinning van de competitie. Tegen HVCH uit Heesch bleef het lang spannend, maar toen de stofwolken na een chaotische slotfase waren opgetrokken stond GOES ineens met 2-5 voor. In de districtsbeker vielen vandaag veel goals, maar slechts één beslissing; de dames van Hontenisse verzekeren zich van een plek in de volgende ronde.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 10 september © Omroep Zeeland

Derde Divisie B

Twee wedstrijden vandaag in deze klasse. Hoek won gisteren met 4-1 van Groene Ster en Kloetinge leed een nederlaag tegen OSS'20. De uitslagen van deze middag hadden geen invloed op de stand van de Zeeuwse teams in deze divisie.

Vierde Divisie C

Door een sterke slotfase greep GOES de overwinning tegen HVCH. De Bevelandse formatie won met 2-5 van de Brabanders. Namens GOES waren er maar liefst vijf verschillende doelpuntenmakers: Daniël Wissel, Erwin Franse, Claude de Smit, Sjoerd Verhulst en Rowan Traas. De ploeg van Dennis de Nooijer stijgt naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Districtsbeker

Hontenisse was vorige week veel te sterk voor SDO'63, maar kreeg nu zelf een ruime nederlaag te verwerken. Op eigen veld verloor de ploeg van Carlo van Grimberghe met 0-5 van HVV'24 uit Hulst. Niek Luime scoorde de eerste twee treffers voor de Hulstenaren. Jasper Sponselee zorgde net na rust voor de 0-3, waarna Gianni Verbraeken en Nik Fassaert de eindstand op het scorebord zetten.
Breskens leek halverwege op weg naar de zege tegen Groede. Jan Meijaard zette de Bressiaanders met twee goals al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar door treffers van Bart van den Hemel en Niels Luteijn eindigde de wedstrijd in 2-2.

In dezelfde groep won Koewacht van Philippine. Marc Devolder opende de score namens Koewacht, waarna Niels van Holst gelijkmaakte. Karsten Poppe herstelde de voorsprong voor de thuisploeg, Sam Dubbeldam maakte er 3-1 van. Philippine kwam nog terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer van Maikel Cornelis, maar bleef steken op een 3-2 nederlaag.
Hulsterloo had weinig te duchten van Graauw. Het won met 4-0 en houdt, door het doelpuntloze gelijkspel bij de derby STEEN - Clinge, hoop op een plek in de volgende ronde van de beker.

Groep 1

Poule 2
Roosendaal - Cluzona 7-1

Groep 3

Poule 1
Breskens - Groede 2-2
Koewacht - Philippine 3-2
Poule 2
Hulsterloo - Graauw 4-0
STEEN - Clinge 0-0
Poule 3
Hontenisse - HVV'24 0-5
Vogelwaarde - SDO'63 2-1

Districtsbeker vrouwen

Hontenisse is na twee ruime zeges zeker van de volgende ronde. Door de tweede tienklapper op rij eindigt het in hun poule met zes punten en een doelsaldo van twintig voor, vier tegen. Maike Wauters maakte een hattrick tegen Graauw, Lisan van de Broek scoorde zelfs vijfmaal.

Groep 2

Poule 5
Hontenisse - Graauw 10 - 0