Trainerscarrousel: GPC Vlissingen gaat door met Ben Sellam

Salim Ben Sellam blijft trainer van GPC Vlissingen. De trainer is bezig aan zijn eerste seizoen bij de Vlissingse club, die verwikkeld is in de titelstrijd in de vierde klasse B.
voetbal trainerscarrousel 2023/2024
Trainerscarrousel amateurvoetbal © Omroep Zeeland
Volgens de club zijn zowel resultaten als sfeer bij het vlaggenschip van GPC Vlissingen uitstekend.
De Belg Steve Kesteleyn is komend seizoen de trainer van Spui. Kesteleyn volgt Marc de Kunder op die de club ondanks een doorlopend contract gaat verlaten om gezondheidsredenen. Kesteleyn is nu nog trainer van HBC'22 (Hoofdplaat Biervliet Combinatie), dat net als Spui speelt in de 4e klasse A van het zaterdagvoetbal.

Trainersnieuws februari

Yannik Taniwel is ook volgend seizoen trainer van Jong Ambon. Hij heeft zijn verbintenis met de club uit Middelburg met een jaar verlengd. Jong Ambon speelt nu nog in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal, maar dat zal na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk anders zijn, Met slechts twee punten uit veertien wedstrijden staat Jong Ambon laatste in de 4e klasse B. Omdat er in de nieuwe competitiestructuur een 5e klasse op zaterdag komt in het district Zuid 1, degraderen er zeven ploegen uit iedere 4e klasse. Jong Ambon heeft al twintig punten achterstand op de veilige zevende plaats. Taniwel kan zich met Jong Ambon dus opmaken voor een seizoen in de 5e klasse.
Alexander van Keulen blijft toch de trainer van Arnemuiden. De trainer uit Kloetinge gaf eerder aan dat hij aan het eind van het seizoen zou stoppen bij de tweedeklasser, maar tekent alsnog bij. Na signalen binnen de vereniging werden de gesprekken tussen Van Keulen en het bestuur heropend. Daaruit bleek dat alle partijen absoluut vertrouwen hebben in verlenging van de samenwerking. Van Keulen tekent voor een jaar bij.
FC De Westhoek'20 heeft in Wouter Zwackhalen de opvolger voor Henk Schouten gevonden. Zwackhalen is nu trainer bij Herkingen'55, dat in dezelfde competitie als De Westhoek speelt. Bij Philippine schuift Randy van Overmeeren door naar het eerste elftal.
Vierdeklasser Wemeldinge heeft in Danny Sandhövel een opvolger gevonden voor John Tahapary, die de club na vier seizoenen verlaat. Een andere vierdeklasser, Spui, moet op zoek naar een nieuwe trainer. Marc de Kunder stopt aan het einde van dit seizoen. Hij zet vanwege fysieke ongemakken aan het einde van het seizoen een punt achter zijn trainersloopbaan.
STEEN heeft Andy Marin aangesteld als trainer voor de komende seizoenen. De Belg is nu nog coach van KVK Robur-Moerzeke in zijn vaderland en heeft bij de Zeeuwse-Vlaamse zondagclub voor drie seizoenen getekend. Eerder werd bekend dat Jesse de Waal na dit seizoen vertrekt bij de club uit Sint-Jansteen, die momenteel achtste staat in de 3e klasse A. De Waal wordt trainer van VCK uit Koudekerke.
Cadzand wordt ook komend seizoen getraind door Niels de Krijger. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Zeeuws-Vlaamse vierdeklasser. Cadzand staat momenteel op de negende plaats in de 4e klasse A.
Het contract tussen trainer René de Nooijer en Nieuwland is met één seizoen verlengd. De Nooijer is bezig aan zijn tweede seizoen bij de vierdeklasser. Nieuwland staat op de elfde plaats in de 4e klasse B en wil zich handhaven. Het verschil met de veilige achtste plaats is momenteel vijf punten, maar Nieuwland heeft nog een wedstrijd tegoed. De Nooijer was eerder trainer bij FC Dauwendaele.
HBC'22, de fusieploeg uit Hoofdplaat en Biervliet. heeft Marino Dhooge aangesteld voor volgend seizoen. Dhooge begon dit seizoen bij Corn Boys in Sas van Gent, maar is daar tussentijds vertrokken. HBC'22 speelt in diezelfde klasse, de 4e klasse A.
Mathijs van Damme vertrekt aan het einde van het seizoen bij vierdeklasser Colijnsplaatse Boys. Daarmee komt er aan de samenwerking na één seizoen een einde. Van Damme was afgelopen zomer de opvolger van Graham Holmes bij de club uit Noord-Beveland.