Veerkrachtig Swift wint korfbalderby van ONDO

De Walcherse korfbalderby tussen ONDO en Swift in de Hoofdklasse is geëindigd in een ruime overwinning voor de korfballers uit Middelburg. Swift poetste een vroege achterstand weg en liep na rust uit naar een 8-15 overwinning.
Samenvatting ONDO-Swift
ONDO schoot uit de startblokken en kwam al vroeg op een 2-0 voorsprong door Job van Hartingsveldt en Kelly Sanderse. Dylan Gillissen trok de stand voor Swift al vrij snel gelijk. Dat was het startsein voor de ploeg van de nieuwe trainer Arco Goedkoop om het heft in handen te nemen en Swift liep uit naar een 3-5 voorsprong. Na de pauze groeide de marge uit naar 5-10 in het voordeel van de Middelburgers.

Swift op tijd weer bij de les

Met nog tien minuten op de klok zette ONDO nog even aan en via Mark Wisse kwam het terug tot 7-10. Swift was even van de leg, maar wist zich op tijd te herpakken. In de laatste drie minuten scoorde het nog driemaal en werd de zege definitief veiliggesteld. Door de 8-15 zege is Swift goed aan de veldcompetitie begonnen.
'Het glipt uit onze handen, waardoor het een grote zege voor Swift wordt'
TOP Arnemuiden is het seizoen in de Ereklasse begonnen met een ruime nederlaag. Op bezoek bij PKC verloor de ploeg van Edwin Coppoolse met 26-13. De korfballers uit Arnemuiden moeten het stellen zonder Jeanine Marijs en Jorian Schroevers die allebei gestopt zijn. Anita de Ridder sluit pas aan vanaf de zaalcompetitie.
Zonder deze sterkhouders maakte TOP weinig kans tegen de ploeg uit Papendrecht. Aanstaande zaterdag speelt TOP zijn eerste thuiswedstrijd tegen Sporting Delta.