Beachvolleyballer Boehlé plaatst zich voor finale WK King of the Court

Beachvolleyballer Dirk Boehlé uit Hulst heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap 'King of the Court'. De Hulstenaar won gisteravond met ploeggenoot Mees Sengers in de halve finale van het toernooi in Rotterdam.
Dirk Boehlé juicht na een gewonnen punt
Dirk Boehlé juicht na een gewonnen punt (archief) © Pim Waslander/Sportworx
In de halve finale wonnen Boehlé en Sengers de beslissende derde ronde, waarmee ze Europees kampioen Zweden verrassend naar de tweede plaats verwezen.
De finale in de havenstad begint vanavond om acht uur. Daarin komen Boehlé en Sengers naast een rematch met Zweden nog twee andere Nederlandse koppels tegen. Welk team als vijfde aan de finale mag meedoen wordt later vandaag in een play-off uitgemaakt.
Boehle en Sengers zijn regerend Nederlands kampioen, maar dat betekent niet dat ze per se favoriet zijn voor de finale. Boehlé: "Dat we Zweden klopte en de finale halen voelt al als een aardige stunt. Alles wat we nu nog bereiken is mooi meegenomen, maar we gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare."
Bij de spelvorm 'King of the Court' rouleren vijf ploegen. Wie scoort, blijft staan. De wedstrijd bestaat uit drie rondes, elke ronde valt het team met de laagste score af. Wie in de derde ronde de meeste punten pakt, wint.