GOES verslaat HVCH na doelpuntrijke slotfase

Dankzij een sterk slotoffensief won GOES vanmiddag met 2-5 van HVCH. De ploeg van Dennis de Nooijer kwam razendsnel op achterstand, maar kantelde de wedstrijd volledig in de tweede helft. Namens GOES waren er vijf verschillende doelpuntenmakers.
Rowan Traas aan de bal namens GOES
Rowan Traas had een belangrijke bijdrage als invaller tegen HVCH (archieffoto) © René van der Vliet
GOES kende een valse start op het kunstgrasveld in Heesch. Jari van Erp profiteerde van een fout achterin bij GOES. Hij omspeelde keeper Stephan Beekman, die eerste doelman Matthew Lentink verving. Lentink ontbrak, net als Mitchell de Nooijer, wegens interlandverplichtingen. GOES beet van zich af en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tim de Winter zag zijn poging gepareerd worden door de doelman. Erwin Franse bleek ondertussen een ware plaag voor de Brabantse defensie met zijn acties en leek zelfs even de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt ging alleen niet door omdat hij in buitenspelpositie stond.

Wissel zet GOES op de goede weg

Ook na de pauze probeerde GOES met man en macht de score om te draaien. Invaller Renzo Roemeratoe zag zijn schot gekeerd worden en Sjoerd Verhulst schoot van dichtbij huizenhoog over. Daniël Wissel had meer succes met de afronding. De aanvoerder schoot de bal van buiten de zestien hard in de kruising en bracht GOES op 1-1.

Turbulente slotfase leidt tot doelpuntenregen

Dat was het startsein voor een enerverende slotfase met maar liefst vijf doelpunten. Via Claude de Smit en Erwin Franse leek GOES de buit binnen te hebben. Rob van de Ven maakte vlak voor tijd de aansluitingstreffer en even leek de spanning volledig terug.

GOES groef zich niet en zocht gelijk van de aftrap weer de aanval, en met succes. Sjoerd Verhulst herstelde de marge nog binnen de minuut. Rowan Traas verzilverde zijn goede invalbeurt met een doelpunt in de slotminuut en bracht de eindstand daarmee op 2-5.
De Bevelanders staan door de ruime zege op de vijfde plaats in de Vierde Divisie C.

Scoreverloop

1-0 Jari van Erp (5)
1-1 Daniël Wissel (66)
1-2 Claude de Smit (75)
1-3 Erwin Franse (84)
2-3 Rob van de Ven (86)
2-4 Sjoerd Verhulst (87)
2-5 Rowan Traas (90+3)

Opstelling GOES

Stephan Beekman, Reza Maipauw (Rowan Traas/72), Stefan de Bert, Eys Murre, Timo Lijbers, Jeremie Noa (Renzo Roemeratoe/46), Tim de Winter, Sjoerd Verhulst, Daniël Wissel, Claude de Smit, Erwin Franse