Beloning voor actieve Milan Vader na goede start in Slowakije

Wielrenner Milan Vader uit Middelburg is tijdens de openingsetappe van de Ronde van Slowakije goed voor de dag gekomen. De renner van Jumbo-Visma eindigde in de rit van en naar Kosice (over 172 km) weliswaar net buiten het podium, maar toch kreeg hij na afloop een trui uitgereikt.
wielrennen mountainbike Milan Vader Jumbo-Visma
Archief - Milan Vader © Orange Pictures
Vader (27) maakte in de etappe deel uit van een kopgroep van veertien renners. Onderweg verdiende hij de meeste punten tijdens de beklimmingen waardoor hij donderdag in de bergtrui aan de tweede rit mag beginnen. De kopgroep van veertien viel uiteen, waardoor er zes renners overbleven. Ook daar maakte Vader deel van uit.
In de finale liep de onderlinge verschillen op doordat ook de kopgroep van zes uit elkaar viel. De etappe werd gewonnen door Remy Cavanga (Soudal-QuickStep). Vader werd in de sprint om de derde plaats geklopt door Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep).

Bergklassement

In het algemeen klassement staat Milan Vader op de vierde plaats op 2.22' van Cavagna. In het bergklassement heeft Vader zeventien punten. Dat zijn er dertien meer dan Jan Barta (Elkov-Kasper)
Timo de Jong uit Goes (VolkerWessels) eindigde op de twintigste plaats op 5.15' van Cavagna.
In augustus miste Milan Vader het WK mountainbike in Glasgow door ziekte. Daarna bereidde zich in Spanje voor op de rest van het wegseizoen.