Tolhoek maakt eerste minuten voor Ajax in de Eredivisie

Danique Tolhoek heeft haar debuut in de Eredivisie gemaakt. De 18-jarige aanvaller uit Kapelle deed dat in de uitwedstrijd van haar club Ajax in Rotterdam tegen Excelsior. Tolhoek kwam in blessuretijd in het veld en zag van dichtbij hoe de Amsterdammers een kolderiek doelpunt maakten.
danique tolhoek oranje
Danique Tolhoek (midden, nummer 19) op het afgelopen EK onder 19 © Orange Pictures
Tolhoek maakte in de eerste minuut van de blessuretijd haar entree bij een 1-2 stand. Een paar minuten later schoot Romée Leuchter een vrije trap op de lat. De bal verdween ogenschijnlijk over het doel, maar bleef binnen de lijnen en stuitte even later in het doel. Op dat moment was de keeper van Excelsior al met een andere bal bezig om het spel te hervatten.
Zo won Ajax bij het debuut van Tolhoek de eerste competitiewedstrijd van het seizoen met 1-3. De Zeeuwse tekende in augustus haar eerste profcontract en maakte de overstap van de beloften naar het eerste elftal. Eerder deze maand maakte ze al haar opwachting in de wedstrijd om de Super Cup. Tolhoek speelt sinds 2021 bij Ajax, daarvoor kwam ze uit voor de JVOZ. Afgelopen zomer speelde ze met Oranje onder 19 jaar op het EK in België, komende week speelt ze met dat team twee EK-kwalificatiewedstrijden.