Hoek ontsnapt aan nederlaag ondanks hachelijk buitenspelmoment

Hoek heeft in de Derde Divisie B gelijk gespeeld op bezoek bij hekkensluiter Meerssen. De wedstrijd in Limburg eindigde in 1-1. Steve Schalkwijk scoorde namens Hoek uit een strafschop nadat de thuisploeg via een discutabel buitenspelmoment op voorsprong kwam.
Samenvatting Meerssen-Hoek
In een regenachtig Meerssen was het eerste wapenfeit van de wedstrijd een op het oog zware blessure. Na een matte eerste fase van de wedstrijd gleed Meerssen-speler Fons Flapper bij een actie tegen de boarding achter het veld aan en daarbij raakte zijn schouder uit de kom. De wedstrijd lag een tijd stil voor de behandeling. Na de hervatting bleef het matig en waren de kansen schaars. Hoek probeerde het wel, maar was slordig in de laatste fase, Meerssen leek al vroeg tevreden met een gelijkspel.

Buitenspelmoment

Toch kwamen de Limburgers op voorsprong. Vijf minuten na rust zette de thuisploeg een aanval op, waarbij de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Arbiter Kuijntjes nam het vlagsignaal niet over, tot verbijstering van Hoek. De verdediging rekende al op een vrije trap en was gestopt met voetballen, Bob Vankan profiteerde en zette Meerssen tegen de verhouding in op voorsprong.
Impens Hoek Meerssen voetbal
Rik Impens passeert een tegenstander tegen SV Meerssen © Orange Pictures
Hoek moest dus repareren en deed dat al snel; na iets meer dan een uur spelen werd Jarno Lion gehaakt in de het strafschopgebied. Kuijntjes legde de bal op de stip, Schalkwijk schoot foutloos binnen. Hoek bleef nadrukkelijk de aanval zoeken en kreeg via Schalkwijk en twee keer Jahrdell Constansia nog grote kansen op de zege, maar bleef steken op een gelijkspel.
Hoek blijft in het linkerrijtje van de Derde Divisie en heeft nu zeven punten uit vijf wedstrijden.

Scoreverloop

1-0 Bob Vankan (50)
1-1 Steven Schalkwijk (63/pen)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens (Roycel James/86), Alexander Embrechts, Lars Wantens (Artuur Zutterman/56), Jarno Lion, Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Glenn Diedhiou/86), Sylvio Hage (Mathieu de Smet/72), Steve Schalkwijk, Jahrdell Constansia