Roemeratoe helpt RKC aan eerste zege, maar raakt weer geblesseerd

Godfried Roemeratoe uit Oost-Souburg heeft met RKC Waalwijk de eerste zege van het Eredivisieseizoen geboekt. Op bezoek bij Vitesse Arnhem werd met 0-2 gewonnen. Roemeratoe verzorgde de assist bij de eerste treffer van de wedstrijd, maar viel na vijftig minuten geblesseerd uit.
Roemeratoe Heerenveen voetbal
Godfried Roemeratoe (links) aan de bal tegen Heerenveen (archief) © Orange Pictures
Roemeratoe, die deze zomer overkwam van het Israelische Hapoel Tel Aviv, stond voor het eerst sinds 12 augustus in de basis bij RKC. De middenvelder liep half augustus een blessure op die hem enkele weken aan de kant hield, maar hij maakte als invaller zijn rentree tegen PSV en speelde de afgelopen week twee interlands met Curaçao.
Zijn terugkeer in de basis begon uitstekend. Halverwege de eerste helft bediende de Walcherse prof ploeggenoot Yassin Oukili die binnenschoot. Vlak na rust ging het mis bij Roemeratoe, die van het veld hinkte en zich moest laten wisselen. Roemeratoe had toen al geel op zak door een charge op Million Manhoef. RKC won dankzij een treffer van Richonell Margaret in blessuretijd met 0-2 en verlaat daarmee de degradatiezone.