Kaartverkoop voetbalderby Hoek-Kloetinge deze week van start

Kaarten voor de Zeeuwse voetbalderby in de Derde Divisie tussen Hoek en Kloetinge zijn deze week voor het eerst te koop. Het onderonsje tussen de twee hoogst spelende clubs uit onze provincie staat voor vrijdag 27 oktober op de kalender.
Voetbal Hoek GOES
Hoek viert een goal in de laatste Zeeuwse derby in de Derde Divisie, tegen GOES, in 2022 - archieffoto © Patricia Maljaars
Supporters van Hoek kunnen de komende weken op donderdagavond en zaterdagmiddag terecht voor hun kaarten. Kloetinge regelt de kaartverkoop voor de eigen fans. Toegangsbewijzen worden op de wedstrijddag zelf niet meer verstrekt.

Vrijdagavond

In een eerder stadium kwamen beide clubs al overeen dat de wedstrijd op vrijdagavond wordt afgewerkt, in de hoop meer toeschouwers te trekken. Na de promotie van Kloetinge naar de Derde Divisie is de derby tegen Hoek terug van weggeweest. De afgelopen jaren trokken wedstrijden in de Derde en Vierde Divisie tussen Zeeuwse ploegen steevast duizenden toeschouwers.
Hoek staat na vijf wedstrijden op de zevende plaats in de Derde Divisie. Promovendus Kloetinge won afgelopen weekend voor het eerst en steeg daardoor naar plek vijftien.