Deelnemersveld Kustmarathon krijgt steeds meer vorm: oud-winnaar Miereczko staat ook aan de start

Aan de deelnemerslijst van de Kustmarathon is oud-winnaar Maciek Miereczko toegevoegd. De in Duitsland woonachtige Pool was in 2017 de sterkste in Zoutelande en zal op zaterdag 7 oktober wederom aan de start staan.
Poolse Kustmarathonwinnaar verdedigt dit jaar titel
Maciek Miereczko (midden) doet in oktober mee aan de Kustmarathon © Arjan Schotanus
Met de deelname van Miereczko (44 jaar), die een startnummer van een andere atleet heeft overgenomen, krijgt het deelnemersveld steeds meer vorm.

Wildcards

Zo deelde de organisatie eerder al wildcards uit aan Ricardo Floris uit Maastricht en Thijs Schrama uit Rotterdam. En vorige week werd bekend dat een drietal atleten uit Marokko aan de start zal verschijnen: Youssef Bouissane, Mohamed Oumaarir en Mourad el Bannouri.
Bouissane is 29 jaar en liep in april van dit jaar nog een tijd van 2:26' op de marathon. Oumaarir is een oude bekende. Hij won de Kustmarathon nog nooit, maar stond vier keer op het podium.

Toptijd

Voor El Bannouri (43 jaar) wordt het zijn eerste deelname. Hij liep in 2017 de marathon van Valencia in 2:11.47', dat is de persoonlijke toptijd van El Bannouri.
De Kustmarathon is dit jaar aan de twintigste editie toe. De verwachting is dat het deelnemersveld bij de vrouwen ook nog aangevuld wordt met een sterke loopster.