Deze wedstrijden staan er op het programma in het amateurvoetbal

Nu de poulefase in het bekertoernooi erop zit, gaat het echte werk van start. Dit weekend beginnen namelijk de competities in de 1e klassen en lager. De hoger spelende ploegen zijn al toe aan respectievelijk speelronde zes en vijf. In dit overzicht alle wedstrijden op een rijtje.
voetbal vooruitblik
Jeremy Hubregtse schiet namens MZC'11 uit Zierikzee op het doel van Arnemuiden © Kees Bin

Derde Divisie B

Kloetinge haalde vorig weekend de eerste zege binnen tegen Baronie en hoopt de winnende lijn door te trekken tegen Unitas in Gorinchem. De wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld. Unitas heeft één punt meer dan Kloetinge. De Bevelandse ploeg wipt dus bij een zege over Unitas heen.
Hoek verspeelde vorige week twee dure punten tegen hekkensluiter Meerssen en hoopt nu tegen TEC uit Tiel wel drie punten te halen. Hoek staat op de zevende plaats en houdt bij een overwinning aansluiting bij de bovenste ploegen. Het gat met koploper Barendrecht bedraagt nu vijf punten. TEC staat in de onderste regionen (dertiende plaats).

Vierde Divisie C

GOES staat op de tweede plaats met één punt achterstand op koploper Achilles Veen, dat vanmiddag al in actie komt. GOES speelt morgen tegen Dongen, dat op de vierde plaats staat en evenveel verliespunten heeft als Achilles Veen. Bij een overwinning doet GOES goede zaken. In de voorbereiding op dit seizoen speelden Dongen en GOES al tegen elkaar en was GOES met liefst 1-6 te sterk voor de Brabantse ploeg.
Trainer Dennis de Nooijer: "Ook van Dongen moeten we weer winnen, vind ik. Kunnen we een serie neerzetten. Verdedigend stabiel blijven en hoe makkelijk we scoren, geeft vertrouwen." Mitchell de Nooijer ontbreekt door een blessure en Wout den Engelsman doet niet mee omdat hij uit geloofsovertuiging niet op zondag sport.

1e klasse D

Terneuzense Boys begint de competitie met een uitwedstrijd tegen de amateurs van Sparta in Rotterdam. Terneuzense Boys eindigde vorig seizoen op de zevende plaats en treft zes ploegen uit de competitie van vorig jaar.
Nieuwe tegenstanders voor de ploeg van trainer Kevin Hollander zijn: NSVV, Papendrecht, Sliedrecht, Sparta, Spijkenisse en Zuidland.
voetbal 1e klasse D programma
Programma 1e klasse D © Omroep Zeeland

2e klasse E zaterdag

In deze klasse acht Zeeuwse ploegen. Op de eerste speeldag staan al drie Zeeuwse wedstrijden op het programma.
SVOD'22 uit Oostkapelle ontvangt Arnemuiden, promovendus Serooskerke begint met een thuiswedstrijd tegen Walcheren. Terneuzen, dat overkomt uit het zondagvoetbal, begint met een thuiswedstrijd tegen MZC'11 uit Zierikzee.
voetbal 2e klasse E
Programma 2e klasse E © Omroep Zeeland

3e klasse A zaterdag

RCS uit Oost-Souburg en FC Axel degradeerden uit de 2e klasse en mogen de nieuwe competitie aftrappen met een onderling duel in Oost-Souburg. Beide ploegen zijn de poulefase van het bekertoernooi ongeslagen doorgekomen.
VCK uit Koudekerke degradeerde ook uit de 2e klasse en begint met een thuiswedstrijd tegen promovendus Wolfaartsdijk.
voetbal 3e klasse A
Programma 3e klasse A © Omroep Zeeland

3e klasse B zaterdag

Bruse Boys uit Bruinisse en Krabbendijke zijn de enige twee Zeeuwse ploegen in deze competitie. Bruse Boys begint met een thuiswedstrijd tegen VVC'68 uit Halsteren. Promovendus Krabbendijke gaat op bezoek bij DVV'09 uit Dirksland.
voetbal 3e klasse B
Programma 3e klasse B © Omroep Zeeland

4e klasse A zaterdag

Voor Corn Boys uit Sas van Gent, Aardenburg, RIA Westdorpe, Sluis, Oostburg, HBC'22 uit Hoofdplaat en IJzendijke is het een bijzondere dag.
Deze clubs hebben de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt en debuteren in de nieuwe competitie. Corn Boys en Aardenburg spelen direct tegen elkaar, dat is ook het geval bij RIA Westdorpe-Sluis en Oostburg-HBC'22.
voetbal 4e klasse A zaterdag
Programma 4e klasse A © Omroep Zeeland

4e klasse B zaterdag

Kruiningen en Veere degradeerden vorig seizoen uit de 3e klasse en treffen elkaar op de eerste speeldag in de 4e klasse B.
voetbal 4e klasse B zaterdag
Programma 4e klasse B © Omroep Zeeland

4e klasse C zaterdag

In deze competitie spelen acht Zeeuwse ploegen. Zo staat op de eerste speeldag het Schouws onderonsje tussen FC De Westhoek'20 uit Burgh-Haamstede en WIK'57 uit Kerkwerve op het programma.
voetbal 4e klasse C zaterdag
Programma 4e klasse C © Omroep Zeeland

4e klasse D zaterdag

Tholense Boys degradeerde uit de 3e klasse en zal onder leiding van de nieuwe trainer Leon de Witte proberen zo snel mogelijk terug te keren naar de 3e klasse. Tholense Boys begint met een uitwedstrijd tegen SC Stavenisse aan de nieuwe competitie.
voetbal 4e klasse D zaterdag
Programma 4e klasse D © Omroep Zeeland
Ook dit seizoen zijn statistieken uit het Zeeuwse amateurvoetbal te vinden op onze speciale pagina.

3e klasse A zondag

Promovendus Breskens begint aan de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Virtus, Hontenisse uit Kloosterzande ontvangt Rimboe en STEEN begint op eigen veld tegen SC Gastel. HVV'24 uit Hulst komt volgende week pas in actie.
voetbal 3e klasse A zondag
Programma 3e klasse A © Omroep Zeeland

4e klasse A zondag

In deze klasse zijn weinig Zeeuws-Vlaamse ploegen overgebleven, omdat de meesten overgestapt zijn naar het zaterdagvoetbal.
Philippine en Clinge zijn er wel bijgekomen, want die ploegen degradeerden uit de 3e klasse. Philippine begint met een uitwedstrijd tegen WVV'67 en Clinge ontvangt op eigen veld De Markiezaten.
voetbal 4e klasse zondag
Programma 4e klasse A © Omroep Zeeland

5e klasse A zondag

Voor het eerst sinds enkele seizoenen is er weer een 5e klasse in het zondagvoetbal mét Zeeuwse ploegen. Vogelwaarde, SDO'63 uit Lamswaarde, Koewacht en Graauw zorgen voor de Zeeuwse noot in deze competitie. Koewacht komt morgen nog niet in actie.
voetbal 5e klasse zondag
Programma 5e klasse A © Omroep Zeeland

1e klasse A vrouwen zaterdag

IJzendijke is al sinds jaar en dag de hoogstspelende Zeeuwse ploeg in het vrouwenvoetbal. Ook dit seizoen weer ingedeeld in de 1e klasse A. IJzendijke speelt op eigen veld tegen Delta Sports'95. De ploeg uit Houten is ook de tegenstander in de 1e ronde van de KNVB Beker, op zaterdag 21 oktober.
voetbal 1e klasse A vrouwen
Programma 1e klasse A vrouwen © Omroep Zeeland

2e klasse A vrouwen zondag

Hontenisse uit Kloosterzande is de enige Zeeuwse ploeg in deze competitie en start met een thuiswedstrijd tegen Moerse Boys uit Zundert.
voetbal 2e klasse A vrouwen zondag
Programma 2e klasse A vrouwen © Omroep Zeeland

2e klasse C vrouwen zaterdag

De vrouwen van Kloetinge zijn ambitieus en willen hogerop. De promovendus hoopt dit seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen in de 2e klasse C. De eerste wedstrijd is tegen een combinatieploeg van drie clubs: Unitas, GJS en Heukelum.
voetbal 2e klasse C vrouwen
Programma 2e klasse C vrouwen © Omroep Zeeland

3e klasse H vrouwen zaterdag

De vrouwen van Zeelandia Middelburg en FC Axel spelen tegen elkaar op de eerste speeldag, terwijl MZC'11 uit Zierikzee Spijkenisse ontvangt.
voetbal 3e klasse H vrouwen
Programma 3e klasse H vrouwen © Omroep Zeeland