Kloetinge domineert en is nog aardig voor Unitas

Kloetinge heeft zijn tweede zege op rij geboekt. In Gorinchem was de ploeg van Jurriaan van Poelje veel te sterk voor Unitas, dat opgelucht mocht zijn dat het met slechts een 0-2 nederlaag van het veld stapte.
Voetbal Kloetinge Baronie
Kloetinge juicht na een doelpunt (archieffoto) © Ron Quinten
Dat Kloetinge een midweekse bekernederlaag had geleden, was op het Zuid-Hollandse veld amper te merken. De Bevelandse ploeg domineerde van begin tot eind en kon al na negen minuten op voorsprong komen. Ruben de Jager kon alleen op de keeper af, maar toucheerde de bal net verkeerd waardoor de kans was verkeken. Ook Yasin Ouja kreeg een schotkans. Na een goede bal van De Jager legde de buitenspeler aan van de rand van het strafschopgebied, zijn schot zeilde over. Unitas kwam maar mondjesmaat van de eigen helft, maar hield stand tot de rust.

Openingstreffer

Vlak na de hervatting was het wel raak voor Kloetinge. Julius Bliek, tegen HFC ook al trefzeker, was het meest alert bij een doorgekopte bal van Koen Plank. Bliek schoot raak en opende zo eindelijk de score. Nog geen tien minuten later lag ook de tweede erin. Reguillo Vandepitte was eindstation van een fraaie combinatie en schoof binnen.
Wie een offensief van Unitas had verwacht kwam bedrogen uit. De thuisploeg bleef uiterst mak, en Kloetinge vergat daarvan te profiteren door een nog ruimere score neer te zetten. Twee goede kansen van De Jager werden niet verzilverd, waarmee de stand 0-2 bleef.
Door de zege passeert Kloetinge nu Hoek, dat eerder vandaag verloor bij TEC, op de ranglijst.

Scoreverloop

0-1 Julius Bliek (50)
0-2 Reguillo Vandepitte (57)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib, Reguillo Vandepitte, Valentijn van Keulen, Dook van den Berg (Zenya Deurloo/76), Yasin Ouja (Jefry Dijkstra/72), Kyle Doesburg (Mitchell Baptist/87), Ruben de Jager