TOP Arnemuiden beleeft goede eerste helft, maar komt tekort tegen landskampioen

De korfballers van TOP Arnemuiden hebben zich zaterdag kranig geweerd tegen landskampioen PKC uit Papendrecht. De Walcherse ploeg stond in de eerste helft lange tijd op voorsprong en daarmee leek een stunt in de maak, maar TOP delfde toch het onderspit; 10-18.
TOP Arnemuiden
TOP Arnemuiden, hier op archieffoto © Omroep Zeeland
TOP - PKC was vooraf een duel tussen respectievelijk de nummers twee en één van de ereklasse H, maar dat er sprake was van een klasseverschil was geen geheim. PKC is al jaren een van de meest succesvolle clubs van Nederland. Toch begon TOP uitstekend aan de wedstrijd. Het nam brutaal de leiding en hield die bijna de hele eerste helft vast, maar bij rust stond het 6-6. Even voor de gelijkmaker miste TOP nog een strafworp, waarmee het de voorsprong had kunnen uitbreiden.

Knap lastig

De minicomeback van PKC was een teken aan de wand. De bezoekers liepen na de hervatting snel uit en overrompelden de Arnemuidenaren, die bij het laatste fluitsignaal genoegen moesten nemen met een nederlaag. Toch keek trainer Edwin Coppoolse met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Vooraf weet je dat je geen punten gaat pakken tegen PKC. Tegen sommige ploegen scoren ze er dertig, wij hebben het onder de twintig gehouden en het ze knap lastig gemaakt. Volgens mij hebben ze geen plezierig gevoel aan de wedstrijd overgehouden."
TOP deelt nu de tweede plaats met DeetosSnel. Die tweede plaats geeft recht op plaatsing voor de kampioenspoule in de Ereklasse. De beslissing zal over twee weken vallen, als TOP op bezoek gaat bij de directe concurrent. Volgende week moet TOP naar hekkensluiter Sporting Delta, dat nog puntloos is.

Romy de Rijke

Bij PKC deed Romy de Rijke uit Oost-Souburg de hele wedstrijd mee. De Rijke was één keer trefzeker namens de Papendrechters.