Bliksemstart DZK leidt zege op Rotterdam in

De Zeeuwse Kust heeft de tweede zege van het seizoen binnen. De Walcherse waterpoloploeg won in het eigen Vrijburgbad met 16-11 van Rotterdam. De Vlissingers legden de basis voor de overwinning in de eerste periode.
Bas van Houwelingen verdedigend in actie DZK waterpolo De Zeeuwse Kust
DZK legde de basis voor de overwinning in de eerste periode © Yvonne Stap
De openingsfase was chaotisch. Elke bal van beide ploegen was raak, waardoor het snel 2-2 stond. Daarna nam DZK het heft in handen. In een mum van tijd stond het 7-3 en na de eerste periode leken de Vlissingers een eenvoudige zege tegemoet te gaan. In het restant van de eerste helft liep DZK eerst verder uit, naar 10-4, maar toen werd de thuisploeg slordig. De Rotterdammers profiteerden en speelden zich terug in de wedstrijd; ruststand 11-7.

Orde op zaken

Na rust werd orde op zaken gesteld. Drie treffers van DZK waren genoeg om de Rotterdammers definitief van zich af te schudden. In het slot van de wedstrijd dichtten de bezoekers het gat nog wel, maar de Zeeuwse zege kwam niet meer in gevaar. DZK-aanvoerder Bas van Houwelingen kroonde zich met vijf goals tot topscorer van de wedstrijd.
Door de zege staat DZK nu in een groep van vier ploegen die de tweede plaats delen. VZV Njord is koploper en heeft als enige ploeg nog geen puntverlies geleden.