Ongeslagen reeks Kloetinge voorbij na nederlaag tegen AWC

Door twee doelpunten van Daan Pauwels is er een einde gekomen aan de ongeslagen reeks van Kloetinge. Na zes duels zonder nederlaag verloor Kloetinge in Wijchen met 2-0 van AWC. Door de verliespartij is Kloetinge gezakt naar de elfde plaats in de Derde Divisie.
Ruben de Jager Kloetinge
Ruben de Jager kon het verschil niet maken tegen AWC (archieffoto) © Omroep Zeeland
Door de hevige regenval was het moeilijk voetballen op het gladde veld. In het openingskwartier waren beide teams vooral druk bezig met de barre condities. De thuisploeg stichtte als eerste gevaar, maar Mitchell Braafhart kon redden bij een vrije trap. Kloetinge had meer balbezit, maar het enige gevaar aan Bevelandse zijde voor rust kwam op naam van Jeffrey Theunisse. De middenvelder mocht op de rand van de zestien een vrije trap nemen, maar zijn poging belandde in de muur.

Kloetinge mist scherpte om score te openen

Direct na rust werd Kloetinge een paar keer gevaarlijk. Pogingen waren er van Jefry Dijkstra en Ruben de Jager, maar beide keren zat AWC-doelman Tijn van de Groes een Bevelands doelpunt in de weg. Kloetinge had het overwicht, maar moest toch een tegentreffer incasseren. Een vrije trap van AWC kwam achter de verdediging terecht en Daan Pauwels kon zomaar de 1-0 binnenkoppen.

Ongelukkig moment leidt tot beslissing

Trainer Jurriaan van Poelje bracht Zenya Deurloo in het veld om de gelijkmaker te forceren. Via een lob van Dook van den Berg was Kloetinge ook dicht bij de 1-1, maar de bal ging over. Vlak voor tijd werd alle hoop weggeslagen. Nadat Deurloo ongelukkig weggleed, kon Pauwels de bal overnemen. Met een afstandsschot verschalkte hij Braafhart voor de tweede keer en daarmee was het Bevelandse verzet definitief gebroken.

Scoreverloop

1-0 Daan Pauwels (68)
2-0 Daan Pauwels (87)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Jop Dekker (Zenya Deurloo/73), Koen Plank, Julius Bliek, Jeffrey Theunisse, Raphael Zerbib, Dook van den Berg, Valentijn van Keulen, Mitchell Baptist, Jefry Dijkstra (Kyle Doesburg/64), Ruben de Jager