Zeeuwen grijpen naast overwinning in Mosselloop

De 55e editie van de Mosselloop is gewonnen door Maikel Peeman uit Sommelsdijk. Hij was in Westenschouwen na acht kilometer de snelste. Ook bij de vrouwen ging de overwinning naar een loper uit Sommelsdijk. Laurey van den Berge kwam met een ruime voorsprong over de finish.
Laurey van den Berge atletiek
Laurey van den Berge uit Sommelsdijk won voor de vierde maal de Mosselloop (archieffoto) © Arjan Schotanus/Fotorunner.nl
Peeman kwam onbedreigd over de eindstreep, met een ruime voorsprong op nummer twee Patrick de Vos, de winnaar van vorig jaar. De uit Zierikzee afkomstige De Vos was als tweede de beste Zeeuw. Ricardo Sint Nicolaas uit Oude Tonge finishte als derde. Het was voor Peeman de tweede keer dat hij de Mosselloop wist te winnen. Eerder won hij ook al in 2021.

Uitslag Mosselloop, mannen

8 kilometer
1. Maikel Peeman Sommelsdijk 27.13'
2. Patrick de Vos Zierikzee 29.00'
3. Ricardo Sint Nicolaas Oude Tonge 29.12
Wie er bij de vrouwen ging winnen was al snel duidelijk. Laurey van den Berge had ruim vier en een halve minuut voorsprong op de beste Zeeuwse, Anne van de Swaluw uit Zierikzee. Zij vocht een spannende strijd uit met Durby Meijboom uit Vlissingen die vijf seconden na haar op de derde plaats eindigde. Het was voor Laurey van den Berge haar vierde zege in de Mosselloop. Eerder won ze de edities van 2013, 2014, 2021.

Uitslag Mosselloop, vrouwen

8 kilometer
1. Laurey van den Berge Sommelsdijk 34.05'
2. Anne van de Swaluw Zierikzee 38.43'
3. Durby Meijboom Vlissingen 38.48