De Zeeuwse Kust neemt pas laat afstand van hekkensluiter WZC

De waterpoloërs van De Zeeuwse Kust hebben gedaan wat ze moesten doen. Tegen hekkensluiter WZC uit Zoetermeer waren de Vlissingers het aan hun stand verplicht om te winnen, maar DZK nam pas laat afstand van de Zuid-Hollandse formatie. DZK won met 9-11.
Owen Riemens DZK De Zeeuwse Kust Waterpolo
Owen Riemens (hier op archieffoto) besliste de wedstrijd namens DZK © Yvonne Stap
DZK kent tot nu toe een moeizaam seizoen en bivakkeert in het rechterrijtje. In Zoetermeer moest worden gewonnen om weg te blijven uit de degradatiestrijd. Eenvoudig werd dat niet. De wedstrijd ging lang gelijk op, en in de eerste helft liep de ploeg van Cees van Houwelingen steeds achter de feiten aan. WZC kwam meerdere keren op voorsprong, maar DZK hield gelijke tred; ruststand 4-4.
In het tweede bedrijf kropen de Vlissingers meer uit hun schulp. Via Sjoerd Leijnse kwam DZK voor het eerst op voorsprong, maar de thuisploeg hield het spannend. Drie Zeeuwse goals werden beantwoord met evenzoveel Zuid-Hollandse treffers, waarna DZK de wedstrijd in de slotfase eindelijk naar zich toe zou trekken. Door treffers van Bas van Houwelingen en Owen Riemens werd de eindstand op 9-11 bepaald.
De Zeeuwse Kust pakt daarmee de derde overwinning van het seizoen, maar verloor al even zo vaak. Na deze zege staat de ploeg op de negende plaats in de tweede divisie B.