Deze clubs komen in aanmerking voor de eerste periodetitel in het amateurvoetbal

Vandaag en morgen wordt er in het amateurvoetbal weer volop gespeeld. Buitenom het divisievoetbal staat in de lagere klassen de winst in de eerste periode op het spel. Hieronder een overzicht per klasse van alle wedstrijden van vanmiddag en morgen.
voetbal vooruitblik
SKNWK (blauwzwarte shirts) is de koploper in de 4e klasse C © Steven Neele

Derde Divisie B

SteDoCo uit Hoornaar won vorige week de eerste periodetitel. Dit weekend start de strijd om de tweede periodetitel, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie.
Hoek gaat op bezoek bij Gemert. Een duel tussen twee middenmoters, die bij een overwinning een stap dichterbij de top vijf in de Derde Divisie komen. Gemert-Hoek begint om 18.00 uur.
Ook Kloetinge speelt een uitwedstrijd. De Bevelandse ploeg gaat op bezoek in Woerden bij Sportlust'46, de nummer vier van de ranglijst. Kloetinge staat op de elfde plaats. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Vierde Divisie C

GOES won de eerste periodetitel al twee weken geleden in Horst tegen Wittenhorst. Vorige week kwam de ploeg van trainer Dennis de Nooijer niet in actie en werd GOES op de ranglijst gepasseerd door Dongen.
GOES reist morgen opnieuw af naar Limburg, dit keer is Venray de tegenstander. Venray staat op de dertiende plaats.

1e klasse D

In deze klasse valt nog (lang) geen beslissing over de eerste periodetitel. Dat komt omdat er een oneven aantal ploegen in de 1e klasse D spelen. Daardoor bestaat de eerste periodetitel uit twaalf wedstrijden.
Terneuzense Boys doet niet mee in de strijd om de prijzen. De ploeg van trainer Kevin Hollander staat voorlaatste en wacht nog altijd op de eerste zege. Vanmiddag is BVCB uit Bergschenhoek de tegenstander op het Zuidersportpark. BVCB staat op de achtste plaats.

2e klasse E zaterdag

Er zijn nog drie ploegen die aanspraak maken op de eerste periodetitel: SVOD'22 uit Oostkapelle, Heinenoord en MZC'11 uit Zierikzee. Vanmiddag valt de beslissing.
SVOD'22 en Heinenoord hebben de beste papieren en spelen vanmiddag tegen elkaar in Oostkapelle. De winnaar pakt de eerste periodetitel en is zeker van deelname aan de nacompetitie.
Als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt, heeft MZC'11 nog kans om de periode te pakken. Als de ploeg uit Zierikzee op eigen veld van Arnemuiden wint, slaan de mannen van trainer Harro Hazelaar een dubbelslag met de winst in de eerste periode én de koppositie.
Op papier heeft Hellevoetsluis ook nog een kleine kans op de periodetitel, maar die ploeg moet met elf goals verschil winnen van DBGC omdat het doelsaldo van Hellevoetsluis veel slechter is dan dat van SVOD'22 en Heinenoord.
In Omroep Zeeland Sport zie je zondagavond op televisie vanaf 18.10 uur samenvattingen van;
  • Venray - GOES
  • SVOD'22 - Heinenoord

3e klasse A zaterdag

De Meeuwen uit Zoutelande kan tegen FC Dauwendaele uit Middelburg de eerste periodetitel pakken. De Meeuwen verloor tot nu toe slechts één keer en heeft een prima start van het seizoen. FC Dauwendaele krabbelt na een slechte competitiestart weer op met twee overwinning op rij. Vorig seizoen degradeerde De Meeuwen uit de 2e klasse na een nederlaag tegen FC Dauwendaele in de nacompetitie.
Ook RCS uit Oost-Souburg maakt nog kans op de eerste periodetitel, want de achterstand op De Meeuwen is maar één punt. RCS speelt de uitwedstrijd tegen VCK uit Koudekerke, dat nog niet verloren heeft en ook nog een kleine kans maakt op winst in de eerste periode. Dat geldt ook voor 's-Heer Arendskerke dat op eigen veld tegen SSV'65 uit Goes speelt.

3e klasse B zaterdag

VVC'68 uit Halsteren heeft op de ranglijst een voorsprong van twee punten en is daarmee bijna zeker van winst in de eerste periode. VVC'68 speelt tegen Internos. Een gelijkspel lijkt voldoende aangezien het doelsaldo veel beter is dan dat van de concurrenten De Jonge Spartaan en Den Bommel. Die twee ploegen spelen tegen de twee Zeeuwse ploegen in deze competitie.
Bruse Boys uit Bruinisse gaat op bezoek bij De Jonge Spartaan in Middelharnis en Krabbendijke speelt op eigen veld tegen Den Bommel.

4e klasse A zaterdag

IJzendijke ligt dankzij de sterke start in de competitie op poleposition om de eerste periodetitel te winnen. Omdat er nog redelijk wat wedstrijden ingehaald moeten worden, kan de periode dit weekend nog niet gewonnen worden door IJzendijke.
De voorsprong op de concurrentie is wel groot. Bij een zege op HBC'22, dat voorlaatste staat, komt deelname aan de nacompetitie weer een stap dichterbij.

4e klasse B zaterdag

Veere heeft aan een gelijkspel tegen Kapelle genoeg om de eerste periodetitel te winnen. Veere heeft in de stand nu al drie punten voorsprong op GPC Vlissingen, dat alleen nog bij een nederlaag van Veere een kleine kans heeft op de periode.
Het doelsaldo van GPC Vlissingen, dat op eigen veld tegen Apollo'69 speelt, is veel slechter (twaalf goals verschil) dan dat van Veere.

4e klasse C zaterdag

SKNWK uit Nieuwerkerk heeft de beste papieren om er met de eerste periodetitel vandoor te gaan. SKNWK speelt de uitwedstrijd tegen WFB in Ouddorp en heeft twee punten voorsprong op de concurrentie: FC De Westhoek'20 en Duiveland. Ook WIK'57 uit Kerkwerve heeft nog een kleine kans.

4e klasse D zaterdag

Tholense Boys staat er goed voor om de eerste periodetitel te winnen. De ploeg van trainer Leon de Witte heeft aan een gelijkspel tegen DVO'60 genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie. NOAD'67 uit Sint-Philipsland is de enige concurrent. NOAD'67 speelt op eigen veld tegen SC Welberg.
Drie Zeeuwse ploegen zijn nog zonder nederlaag dit seizoen. Dat zijn HVV'24 uit Hulst, MZC'11 uit Zierikzee en VCK uit Koudekerke. Die ploegen hebben in zowel het bekertoernooi als de competitie nog niet verloren.

3e klasse A zondag

In deze competitie valt nog geen beslissing over de eerste periodetitel omdat de competitie uit een oneven aantal teams bestaat. HVV'24 uit Hulst staat bovenaan en treft Zundert, de nummer vijf van de ranglijst.
STEEN en Hontenisse spelen tegen elkaar in Sint-Jansteen. De winnaar van deze wedstrijd sluit aan bij de top vijf.

4e klasse A zondag

Door de nederlaag tegen Sprundel raakte Clinge vorig weekend de koppositie kwijt in de 4e klasse A. Hoeven is de nieuwe koploper, maar Clinge heeft wel minder verliespunten.
De ploeg van trainer Mario Vermeirssen blijft daardoor in de race voor de winst in de eerste periode, maar moet dan wel morgen winnen van Hulsterloo. Als Clinge verliest en Hoeven wint bij Sprundel dan grijpt Clinge naast de periode.
Overigens is er ook een scenario mogelijk waarbij Clinge de periode morgen al pakt. Dan moet Hoeven-Sprundel in een gelijkspel eindigen en mag WVV'67 niet winnen. En Clinge moet zelf uiteraard winnen.

5e klasse A zondag

In deze klasse staat er komend weekend nog geen periodetitel op het spel. SDO'63 uit Lamswaarde krijgt koploper METO uit Hoogerheide op bezoek. METO is de meest scorende ploeg terwijl SDO'63 de meeste tegentreffers heeft.

1e klasse A vrouwen zaterdag

IJzendijke kan de goede start in de competitie bekronen met het behalen van de eerste periodetitel, maar de Zeeuws-Vlaamse vrouwen krijgen met Spirit de nummer drie van de ranglijst op bezoek. Daarnaast liggen de vrouwen van Sparta Nijkerk ook nog op de loer. Sparta Nijkerk heeft evenveel punten als IJzendijke en heeft dus net zoveel kans om de periode te winnen.

2e klasse A vrouwen zondag

Hontenisse staat voorlopig op de vierde plaats en gaat bij een zege op Schijf in elk geval over die ploeg heen in de stand. Omdat deze competitie uit elf ploegen bestaat, valt er voorlopig nog geen beslissing over de eerste periodetitel.

2e klasse C vrouwen zaterdag

Met drie overwinningen en drie nederlagen staat Kloetinge waar het hoort te staan: in de middenmoot van de 2e klasse C. Met een overwinning op VVOR uit Rotterdam, dat tiende staat, kan de Bevelandse ploeg wel weer omhoog kijken en is aansluiting bij de top vijf binnen handbereik.

3e klasse H vrouwen zaterdag

De Zeeuwse ploegen bivakkeren in de onderste regionen in deze klasse. FC Axel is op de zevende plaats de beste Zeeuwse ploeg, maar komt niet in actie. Zeelandia Middelburg (tegen Barendrecht 2) en MZC'11 (tegen Papendrecht) spelen wel.