Inspiratieloos Kloetinge onderuit in Woerden

Een zeer matig Kloetinge heeft niet weten te winnen in Woerden. Sportlust'46 won vrij gemakkelijk met 3-1. Zenya Deurloo zorgde voor de enige goal aan de kant van de Bevelandse ploeg.
Voetbal Zenya Deurloo Kloetinge
Zenya Deurloo scoorde de enige treffer namens Kloetinge © Orange Pictures
Kloetinge ging in Woerden op jacht naar de drie punten, maar moest dat doen zonder Julius Bliek en Dook van den Berg, die ontbraken wegens schorsingen. Zonder het duo begon de ploeg van Jurriaan van Poelje erg matig aan de wedstrijd. Kloetinge wist de bal niet in de ploeg te houden en Sportlust scoorde na een sterke openingsfase. Remco de Weerd maakte de openingstreffer; na een goede aanval over de linkerkant tikte hij binnen. Na ongeveer een halfuur gespeeld te hebben wist Sportlust het net weer te vinden. Uit de kluts kwam de bal voor de voeten van Mo Bendadi, hij scoorde de 2-0. Doelman Mitchell Braafhart had voor rust nog een goede redding in huis en voorkwam een nog grotere achterstand voor de ploeg van Van Poelje. De trainer greep in door van systeem te veranderen, met Ellas Meijer in de ploeg voor Mitchell Baptist ging hij met vijf verdedigers spelen.
Twee snelle goals
Dat leek weinig effect te hebben, Kloetinge bleef ook na rust de mindere ploeg. Toch scoorden de Bevelanders uit het niets de aansluitingstreffer. Na een uur spelen schoot Zenya Deurloo een vrije bal binnen. De bal ging via de muur waardoor Sportlust-doelman Romero Anoniolli op het verkeerde been stond. Na die goal hoopte Kloetinge op de gelijkmaker, maar het was juist Sportlust dat de marge van twee weer snel herstelde. Wessel Meiring kopte een voorzet van rechts binnen. Even leek het erop dat Meiring zelfs zijn tweede zou maken, maar vanwege buitenspel ging er een streep door dat doelpunt. In de stromende regen worstelde Kloetinge zich naar het einde, maar kansen bleven uit.

Scoreverloop

1-0 Remco de Weerd (13)
2-0 Mohammed Bendadi (37)
2-1 Zenya Deurloo (59)
3-1 Wessel Meiring (63)
Opstelling Kloetinge
Mitchell Braafhart, Jop Dekker, Koen Plank (Kyle Doesburg/57), Jeroen de Jonge, Valentijn van Keulen, Jefry Dijkstra, Ruben de Jager, Mitchell Baptist (Ellas Meijer/43), Raphael Zerbib, Zenya Deurloo, Jeffrey Theunisse