Thijs Schrama wint voor de tweede keer in twee maanden in Zoutelande

Thijs Schrama heeft de 22e editie van de Hobbeldebobbelloop gewonnen. De atleet uit Rotterdam won daarmee voor de tweede keer in anderhalve maand in Zoutelande. Begin oktober kwam hij ook al als eerste over de finish in de Kustmarathon. De wedstrijd bij de vrouwen eindigde in een overwinning voor Irma Heeren.
Thijs Schrama
Thijs Schrama (archieffoto) © Omroep Zeeland
Schrama was met afstand de beste in Zoutelande. Hij had ruim twee minuten voorsprong op een groep van drie lopers die dicht bij elkaar liepen. De voorste drie renners misten allen de laatste hobbel. Toch besloot de organisatie het resultaat mee te tellen voor de uitslag. Peter Biewenga uit Middelburg werd tweede, Bart Heshof uit Steenbergen kwam als derde over de finish, Arjen de Feijter uit Terneuzen werd vierde. Zij allen kwamen binnen de zeventien seconden van Biewenga over de finish.

Tegel

Voor aanvang van de Hobbeldebobbelloop heeft Thijs Schrama de tegel met zijn naam neergelegd in de eregalerij met namen van alle winnaars van de Kustmarathon.

Hobbeldebobbelloop

Uitslag mannen 11 kilometer
1. Thijs Schrama Rotterdam 44.47'
2. Peter Biewenga Middelburg 47.02'
3. Bart Heshof Steenbergen 47.14'
De wedstrijd bij de vrouwen eindigde in een overwinning voor Irma Heeren. De voormalige Nederlands kampioene triatlon, inmiddels 56 jaar oud, woont sinds kort weer in Zeeland. Zij bleef Barbara Trappeniers uit Biggekerke voor. Linda Versluis uit Gapinge werd derde.

Hobbeldebobbelloop

Uitslag vrouwen 11 kilometer
1. Irma Heeren Vlissingen 58.17'
2. Barbara Trappeniers Biggekerke 58.35'
3. Linda Versluis Gapinge 59.04'