Hoek zet zegereeks voort met ruime overwinning op Gemert

Hoek heeft voor de derde keer op rij een wedstrijd gewonnen in de Derde Divisie B. De ploeg van Maxime Decraene won met 0-4 op bezoek bij Gemert en nestelt zich daardoor in de top vijf. Namens Hoek waren Steve Schalkwijk (2x), Jelco Schamp en Rik Impens trefzeker.
Samenvatting Gemert-Hoek
Hoek begon met één wijziging aan de wedstrijd tegen Gemert. Roycel James speelde in plaats van de geschorste Augustine Loof. Daarnaast moest ook Quincy Rombaut op de tribune plaatsnemen nadat hij afgelopen week tegen AWC een rode kaart kreeg voorgehouden.

In de openingsfase greep Hoek direct het initiatief wat leidde tot een ware kansenregen. Vooral Schalkwijk kreeg een aantal serieuze mogelijkheden om de score te openen. De topscorer van de Derde Divisie liep na een kwartier spelen alleen op de keeper af, maar zag zijn schot geblokt worden. In een daaropvolgende aanval bleek Gemert-doelman Stefan Tielemans opnieuw een sta-in-de-weg. Gemert loerde vooral op de counter, maar werd daarin amper gevaarlijk. Bij een spaarzame aanval was Lars Knipping alert om een tegentreffer te voorkomen.

Schalkwijk breekt alsnog de ban

In de 35e minuut was het dan toch raak voor Hoek. Na een snelle uitbraak kwam de bal terecht bij Sylvio Hage, die legde hem neer bij Schalkwijk en de spits maakte alweer zijn veertiende competitiedoelpunt. Vlak voor rust ontsnapte Hoek aan de gelijkmaker nadat Eon Herman net naast het doel van Knipping kopte.

Hoek stelt orde op zaken

Na rust beet Gemert kreeg meer van zich af en bracht het Hoek zodoende een aantal maal in verlegenheid. De defensie hield echter stand en Hoek stelde orde op zaken in de laatste twintig minuten. Invaller Jahrdell Constansia gaf binnen de zestien een pass op Jelco Schamp en de verdediger schoot de bal hard langs de keeper. Gemert zette nog aan voor een slotoffensief, maar het verzet werd tien minuten voor tijd definitief gebroken. Eerst scoorde Schalkwijk zijn tweede van de avond en vervolgens zorgde Rik Impens voor de kers op de taart.
Hoek klimt hiermee naar de vijde plek in de stand, de achterstand op koploper SteDoCo bedraagt tien punten.
hoek juichen
Hoek won tegen Gemert voor de derde keer op rij (archieffoto) © Sjaak van der Salm

Scoreverloop

0-1 Steve Schalkwijk (35)
0-2 Jelco Schamp (70)
0-3 Steve Schalkwijk (80)
0-4 Rik Impens (82)

Opstelling Hoek

Lars Knipping, Jelco Schamp, Gertjan Martens, Roycel James, Lars Wantens (Robbe Goddyn/85), Jarno Lion (Artuur Zutterman/69), Gilles Vandecandelaere, Rik Impens (Nolan Bailly/85), Mathieu De Smet (Jahrdell Constansia/69), Steve Schalkwijk, Sylvio Hage (Glenn Diedhiou/75)