Shirin van Anrooij speelt geen rol van betekenis bij Superprestige Boom

Bij de hervatting van haar veldritseizoen is Shirin van Anrooij bij de Superprestige in het Belgische Boom als negende geëindigd. Voor de wielrenster uit Kapelle was het haar eerste cross in twee maanden tijd. De winst ging naar een oppermachtige Fem van Empel.
Shirin-van-Anrooij-Tabor
Shirin van Anrooij kon geen potten breken bij de Superprestige in Boom (archieffoto) © ANP
Bij de start ging het al mis voor Van Anrooij. Ze mocht beginnen op de eerste startrij, maar kwam niet goed weg en kwam pas als elfde door in de eerste bocht. Mede doordat ze werd opgehouden door een valpartij werd de achterstand op de kopgroep onoverbrugbaar. In de slotfase kwam Van Anrooij zelf ook nog eens ten val, maar ze kon haar weg voortzetten. Ze kwam uiteindelijk op 2.55' binnen van winnares Van Empel.

Gas terug

Van Anrooij begon het veldritseizoen met een podiumplaats in Beringen en was de sterkste in de Trek Cup in het Amerikaanse Waterloo. Als gevolg van haar lange wegseizoen moest Van Anrooij daarna gas terug nemen en kwam ze twee maanden niet in actie. Van Anrooij rijdt zondag een wereldbekerwedstrijd in het Franse Flamanville.