Tactische ingreep leidt korfballers TOP naar tweede zege op rij

TOP uit Arnemuiden heeft de tweede zege op rij te pakken in de Korfbal League 2. TOP was zaterdagavond met 26-30 te sterk voor Oost-Arnhem, dat in de slotfase nog dichtbij kwam.
Samenvatting Oost Arnhem-TOP
TOP begon zwak aan de wedstrijd en keek na elf minuten tegen een 10-5 achterstand aan. Het was een rommelig begin met irritaties over en weer en TOP liep achter de feiten aan.

Vakwissel

Na een tactische ingreep van het trainersduo Edwin Coppoolse/Sander Roelofs, waarbij Jurriaan Bouwens en Jurgen Janse van vak wisselden, ging het veel beter lopen bij TOP. Bouwens verhuisde van de verdediging naar de aanval. De ploeg uit Arnemuiden ging de rust in met een 12-16 voorsprong. Oost-Arnhem scoorde niet meer en TOP liep eenvoudig uit naar een ruime marge.

Lastige slotfase

Na rust liep TOP uit naar een nog grotere voorsprong van zes treffers verschil: 15-21 en leek de tweede zege op rij binnen. Maar door een sterk slotoffensief werd TOP nog even in verlegenheid gebracht.
Met nog een kwartier zuivere speeltijd begon Oost-Arnhem, dat nog puntloos is, opeens weer te scoren en maakte het TOP erg lastig. Oost-Arnhem kwam terug tot 26-28 met nog enkele minuten op de klok.
Door treffers van Emmelie Bouwens en Remco Bezemer stelde TOP de zege veilig in de laatste anderhalve minuut: 26-30. TOP is door de tweede zege geklommen naar de middenmoot van de Korfbal League 2.
Reacties van Willemijn Bouwens en trainer Edwin Coppoolse