Zwakke openingsfase legt basis voor nederlaag Swift

De korfballers van Swift uit Middelburg hebben een nederlaag geleden tegen Valto. Mede door een zwak begin van de Middelburgers eindigde de wedstrijd in 16-23 voor de bezoekers uit De Lier. Daarmee blijft de Walcherse ploeg in de gevarenzone in de hoofdklasse zaal.
Samenvatting Swift-Valto
De eerste paar minuten hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht, maar na de 2-2 ging het hard bij de bezoekers. Binnen vier minuten liep Valto uit naar een 2-8 voorsprong. Swift herstelde zich, maar kon had gat amper verkleinen; bij rust stond er een 9-13 stand op het bord.
Ook in het tweede bedrijf hield Valto de thuisploeg op gepaste afstand. Kleiner dan een marge van drie werd de achterstand nooit, en een late scoringsdrift van de Zuid-Hollandse ploeg maakte een definitief einde aan de spanning. Met vijf treffers op rij gooide Valto de wedstrijd in het slot. Het slotakkoord van Joren Gillissen, die zijn vijfde van de avond maakte, was enkel nog voor de statistieken.
Swift (M) 1 vs FIKS 1 dd 12-01-2019 Joren Gillissen.jpg
Joren Gillissen (midden) scoorde de meeste treffers voor Swift © Rien Paardekooper
Swift staat door de nederlaag nog altijd gedeeld voorlaatste in de Hoofdklasse zaal met twee punten uit vijf wedstrijden.