Geduldig Kloetinge rekent af met Unitas en boekt tweede zege op rij

Kloetinge heeft op het eigen Wesselopark met 2-1 gewonnen van Unitas. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje kwam via een benutte strafschop van Ruben de Jager op voorsprong. Vlak voor tijd leek de beslissing te vallen via Jefry Dijkstra, maar een late tegentreffer zorgde alsnog voor een spannende slotfase. De Bevelanders hielden stand en wonnen voor de tweede keer op rij in de Derde Divisie B.
Voetbal Kloetinge Unitas
Dook van den Berg namens Kloetinge in actie tegen Unitas © Ron Quinten
Bij Kloetinge keerde Reguilo Vandepitte terug in de basis. De aanvoerder ontbrak vorige week tegen Baronie wegens privéomstandigheden. De Bevelanders hadden in de eerste helft een overwicht, wat resulteerde in een aantal kansen. Zo zag Kyle Doesburg zijn kopbal langsgaan en vloog een vlammend afstandsschot van Dook van den Berg naast het doel. De bezoekers creëerden nog minder waardoor beide teams de kleedkamers opzochten met de brilstand op het bord.

De Jager breekt de ban vanaf de stip

Kloetinge ging na de pauze op zoek naar de voorsprong. Die kwam er na een klein uur spelen. Na een overtreding op De Jager ging de bal op de stip. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot de 1-0 tegen de touwen. Kloetinge controleerde de wedstrijd en vlak voor tijd leek de beslissing te vallen toen Dijkstra de score verdubbelde. In de absolute slotfase werd het toch nog spannend voor Kloetinge nadat Ray Versluis de aansluitingstreffer maakte voor Unitas, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Door de zege heeft Kloetinge nu dertig punten en lijkt het zeker van lijfsbehoud.

Scoreverloop

1-0 Ruben de Jager (58/strafschop)
2-0 Jefry Dijkstra (85)
2-1 Ray Versluis (88)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Koen Plank, Julius Bliek, Raphael Zerbib (Jop Dekker/89), Klaas van Hecke, Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse, Ruben de Jager, Jefry Dijkstra, Dook van den Berg (Jeroen de Jonge/86), Kyle Doesburg (Yasin Ouja/78)