Korfballers Swift vergooien kansen tegen GKV en gaan spannende weken tegemoet

De korfballers van Swift hebben vanavond geen afstand genomen van de onderste plaatsen in de Hoofdklasse B. De ploeg uit Middelburg kwam een zwakke start tegen de nummer drie van de ranglijst GKV uit Gorinchem niet meer te boven: 16-21.
Samenvatting Swift-GKV
Swift stond voor het duel met GKV op de zesde plaats en hoewel daar vanavond geen verandering in zou kunnen komen, stond er wel degelijk wat op het spel. De formatie uit Middelburg had nog een duel tegoed ten opzichte van de concurrentie en zou bij een zege afstand kunnen nemen van de onderste twee degradatieplaatsen.

0-7

Dat kwam er niet van door een uitermate zwakke start van de thuisploeg. Na een kwartier stond het 0-7 voor de bezoekers uit Gorinchem en pas daarna zag coach Arco Goedkoop Jasmijn Hamelink voor het eerst scoren namens Swift.
Dylan Gillessen Swift
Dylan Gillissen (links) verwikkeld in een duel om de bal © Wim den Besten
Hoe duur de slechte start zou zijn, bleek in de tweede helft. Na een 6-13 ruststand waren de rollen omgedraaid en kon Swift zich goed meten met GKV, de nummer drie van de Hoofdklasse B. De Middelburgse korfballers maakten er zelf tien, maar genoeg om het gat te dichten was dat niet: 16-21.
'Het lijkt wel of de vorm ineens weg is na een goede reeks'
Na twee achtereenvolgende overwinningen verliest Swift daardoor weer eens. Met nog drie wedstrijden te gaan en minieme verschillen onderin de stand is Swift allerminst verzekerd van nog een seizoen korfballen op het derde niveau van Nederland.