IJzersterke Van Anrooij net naast podium in Omloop het Nieuwsblad

Shirin van Anrooij uit Kapelle heeft zich sterk getoond in de traditionele opening van het klassieke wielervoorjaar. De Kapelse kon in het Oost-Vlaamse Ninove met de besten mee en eindigde als vierde, vlak achter winnares Marianne Vos. Van Anrooij speelde een hoofdrol in de finale van de wedstrijd.
Shirin Van Anrooij
Shirin Van Anrooij (archieffoto) © ANP
Van Anrooij begon de finale in het peloton der favorieten dat jaagde op haar ploeggenoot Elisa Longo Borghini. De Italiaanse kampioen had een voorsprong van bijna een minuut, maar liet zich terugzakken. Op de beroemde Muur van Geraardsbergen vond de laatste schifting plaats; Van Anrooij bleef over met Vos, Longo Borghini en Lotte Kopecky, winnares van de vorige editie.
In het slot van de wedstrijd deelde elk van de vier stootjes uit, maar tot een beslissende slag kwam het niet. De vier gingen in gelid naar de finish, waar Van Anrooij het kopwerk deed. Tot een zege voor haar Italiaanse ploeggenoot leidde het niet. Vos won, Kopecky werd tweede en twee rensters van Lidl-Trek eindigden op de derde en vierde plaats. Van Anrooij trok aan het kortste eind.