TOP Arnemuiden komt knap terug, maar verliest en blijft in wachtkamer

De korfballers van TOP uit Arnemuiden hebben tegen Dalto een nipte nederlaag geleden. De Arnemuidenaren verloren zaterdagavond met 24-25 en zijn daarmee nog niet zeker van handhaving op het tweede niveau.
Jurgen Janse was de grote man bij TOP Arnemuiden
Jurgen Janse was op schot bij TOP Arnemuiden © Rien Paardekooper
Dat de uitslag zo nipt uitviel was aan een knappe comeback van TOP te danken. De Walcherse ploeg stond halverwege op een 10-13 achterstand en zag Dalto in de tweede helft ver uitlopen. Bij een stand van 13-19 leek TOP op weg naar een kansloze nederlaag.
De thuisploeg toonde echter veerkracht en knokte zich terug in de wedstrijd. Richting de slotfase trok TOP de stand zelfs gelijk naar 21-21, waarna de ploegen elkaar in evenwicht hielden. In extremis trok Dalto de zege toch nog over de streep, waardoor TOP met lege handen overbleef.

Wachtkamer

Dat zal extra zuur hebben gesmaakt voor de Walcherse formatie. Omdat de wedstrijd tussen de twee onderste ploegen, Avanti en Tempo, verrassend werd gewonnen door de hekkensluiter, had TOP bij winst op Dalto handhaving zekergesteld. De ploeg van Edwin Coppoolse moet nu nog minstens één week wachten; volgende week kan TOP zich tegen koploper AW.DTV verzekeren van nog een jaar in de Korfbal League 2.
Coppoolse kijkt met vertrouwen uit naar die wedstrijd. "We hebben laten zien dat we onze huid duur kunnen verkopen. Dat je uiteindelijk verliest is zuur, maar het team verdient een compliment."