GOES bindt talentvolle aanvaller voor twee jaar

Voetbalclub GOES heeft het contract van aanvaller Wiebe Provoost met twee jaar verlengd. De achttienjarige spits uit Gapinge is nog geen basisspeler, maar liet in zijn invalbeurten al wel zien een neusje voor de goal te hebben.
goes-juicht-stock
GOES juicht na een goal tegen Dongen (archieffoto) © René van der Vliet
Provoost is sinds dit seizoen speler van GOES nadat hij in de zomer van vorig jaar overkwam van JVOZ. In het districtsbekertoernooi was hij al vier keer trefzeker en in de Vierde Divisie staat de teller op twee goals.
Het GOES van trainer Dennis de Nooijer is een veel scorende ploeg en door de concurrentie in de voorhoede moet Provoost het vooral doen met invalbeurten. Een overstap naar Kloetinge, dat op hoog niveau acteert met het Onder 23-elftal, leek daardoor even in de maak, maar Provoost kies dus voor een langer verblijf bij GOES.

Talenten grijpen de kans

Sinds de aanstelling van De Nooijer als trainer bij GOES krijgen veel jonge Zeeuwse talenten van een lager niveau de kans. Verdediger Eys Murre zat net als Provoost vorig seizoen in de wachtkamer, maar is dit seizoen onbetwist basisspeler. Afgelopen zondag hielpen Rowan Traas en Jeremie, beiden sindskort basisspeler, de Bevelandse club aan een overwinning op Dongen.