Terneuzense Boys komt gemis Peric niet te boven en verliest van Papendrecht

Terneuzense Boys blijft in de gevarenzone in de 1e klasse D. Op het eigen Zuidersportpark verloren de Zeeuws-Vlamingen met 1-3 van Papendrecht.
Bekijk de samenvatting van Terneuzense Boys-Papendrecht
Terneuzense Boys moest het tegen Papendrecht zonder Miroslav Peric doen. De topscorer van de Terneuzenaren ontbrak door een schorsing, en dat gemis liet zich vooral in de eerste helft gelden. Terneuzense Boys had de betere kansen, maar het was Papendrecht dat bij rust op voorsprong stond. Vlak voor rust kwamen bezoekers op voorsprong door Yannick Thiese, die bij de tweede paal kon binnenkoppen.

Vroeg in de tweede helft verdubbelde Lorenzo van Wijk de score voor Papendrecht. Hij stond helemaal vrij en schoot goed binnen vanuit een voorzet. Twintig minuten later was het diezelfde Lorenzo van Wijk die uit de omschakeling voor de 0-3 zorgde. Rick Gort redde de eer voor Terneuzense Boys door een penalty te benutten, nadat Fabio Sponselee was neergelegd in het strafschopgebied. Daarmee was de 1-3 eindstand een feit.

Degradatiestrijd

Terneuzense Boys blijft daardoor op de voorlaatste plaats in de 1e klasse D, die directe degradatie zou betekenen. Het gat met de nacompetitieplekken is drie punten.
'Met Peric erbij hadden we meer kansen kunnen benutten. Daar ben ik van overtuigd'.

Scoreverloop

0-1 Yannick Thiese (44)
0-2 Lorenzo van Wijk (51)
0-3 Lorenzo van Wijk (70)
1-3 Rick Gort (75/pen)

Opstelling Terneuzense Boys

Dominique Pijpelink, Glenn Michielsen (Stan Roose/67), Pepe van de Kerkhove, Ewoud van Troost, Wouter Faasse, Bart Gort, Jesper Cornelissen (Sem Dhaene/83), Fabio Sponselee, Ryleigh Doesburg (Quinten de Cock/67), Leander Duerink (Bart Hamelink/67), Rick Gort