Kloetinge zet zegereeks voort tegen Groene Ster

Kloetinge blijft winnen in de Derde Divisie. De ploeg van Jurriaan van Poelje boekte tegen Groene Ster de derde zege op rij. In Heerlerheide maakte aanvoerder Reguillo Vandepitte de enige treffer.
Reguillo Vandepitte in actie namens Kloetinge
Reguillo Vandepitte wees Kloetinge de weg tegen Groene Ster (archieffoto) © Ron Quinten
Kloetinge toonde zich in Limburg vanaf het begin de betere ploeg, maar tot grote kansen leidde dat niet. Beide ploegen kwam niet verder dan plaagstootjes. Het was aan een fraai schot van Vandepitte te danken dat Kloetinge na ruim twintig minuten op voorsprong kwam. Spits Kyle Doesburg legde de bal met het hoofd klaar voor de middenvelder, die laag en hard binnenschoot.

Gepaste afstand

Het wedstrijdbeeld bleef ook na rust intact. Kloetinge hield Groene Ster op gepaste afstand en kwam amper in gevaar, terwijl het zelf ook geen grote kansen creëerde. Ook in de slotfase konden de Limburgers het de ploeg van Jurriaan van Poelje niet moeilijk maken, waarmee de zege eenvoudig over de streep werd getrokken.
Door de zege is Kloetinge nu Hoek voorlopig voorbij in de stand; het drukt de ploeg uit Zeeuws-Vlaanderen naar het rechterrijtje. Hoek heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Scoreverloop

0-1 Reguillo Vandepitte (23)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke, Koen Plank, Julius Bliek, Raphaël Zerbib, Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse, Ruben de Jager (Yasin Ouja/90), Jefry Dijkstra, Dook van den Berg, Kyle Doesburg (Jeroen de Jonge/84)