GOES doet goede zaken door overtuigende overwinning in Nijmegen

GOES heeft de goede vorm van de laatste paar weken doorgezet. In Nijmegen kwamen de Bevelanders weliswaar vroeg op achterstand, maar draaide het de wedstrijd om naar een 1-4 overwinning. Omdat concurrent Dongen punten verspeelt doet GOES ook goede zaken in de titelstrijd.
goes-juicht-stock
GOES juicht na een goal tegen Dongen (archieffoto) © René van der Vliet
GOES begon na de zege op Dongen met een ongewijzigde opstelling aan de wedstrijd tegen Orion, maar zag de Nijmegenaren al na zes minuten op voorsprong komen. Door een fout in de opbouw van GOES kon Vince Albers profiteren en Orion op 1-0 schieten. GOES leek te zijn geschrokken en creëerde weinig kansen, totdat de ploeg van Dennis de Nooijer uit het niets een penalty kreeg.
Rowan Traas werd onderuitgehaald in het zestienmeter gebied van Orion en Daniel Wissel benutte de strafschop. Nog geen drie minuten later lag de bal er weer in voor de Bevelandse ploeg. Jeremie Noa ontdeed zichzelf van drie tegenstanders en gaf de bal aan Sjoerd Verhulst die op zijn beurt vrije doortocht naar de goal had en koelbloedig afrondde voor de 1-2.

Heer en meester

Na rust was het GOES dat de wedstrijd domineerde. In de 53e minuut maakte de ploeg van De Nooijer de verdiende 1-3. Rowan Traas werd diep gestuurd en schoof oog in oog met de keeper de bal binnen. Na de goal van Traas leek GOES het wel welletjes te vinden. De Bevelanders regeerde de wedstrijd en gaf geen kansen weg. Via een uitbraak in de 85e minuut besliste Claude de Smit de wedstrijd. Na een uitstekende steekpass van Steven Smulder bepaalde De Smit met hard en hoog schot de eindstand op 1-4.
Omdat Dongen tegen Juliana'31 op 3-3 bleef steken, loopt GOES twee belangrijke punten uit op de Brabantse concurrent in de titelstrijd. De voorsprong op Dongen is nu acht punten, Achilles Veen staat nu tweede op zeven punten van GOES.

Opstelling GOES

Matthew Lentink, Renzo Roemeratoe (Reza Maipauw/70), Mitchell de Nooijer (Stefan de Bert/60), Eys Murre, Yanilio de Nooijer, Jeremie Noa (Claude Smit/70), Timo Lijbers, Sjoerd Verhulst (Dany van Dijk/83), Erwin Franse (Steven Smulder/83), Daniël Wissel, Rowan Traas

Scoreverloop

1-0 Vince Albers (6)
1-1 Daniël Wissel (28/pen)
1-2 Sjoerd Verhulst (31)
1-3 Rowan Traas (53)
1-4 Claude de Smit (85)