Omroep Zeeland gaat samen met Zeeuwse kerken en geloofsgemeenschappen op zoek naar het licht.

In de komende periode van advent en kerst werken verschillende kerk- en geloofsgemeenschappen weer samen aan een nieuwe reeks afleveringen van het televisieprogramma ‘Geloof in Zeeland’. Na een eerste reeks gemeenschappelijke uitzendingen die in de periode tussen Pasen en Pinksteren werden uitgezonden, vinden Omroep Zeeland en de geloofsgemeenschappen elkaar opnieuw. ‘Geloof in Zeeland’ is vanaf zondag 29 november vijf weken elke zondagochtend (en kerstmorgen) van 9.00 tot 12.00 uur doorlopend te zien bij Omroep Zeeland.

Geloof in Zeeland, 29 november
Uitzending vanuit de Johanneskerk in Serooskerke o.l.v. dominee Petra van Oosten en havenpastor Pascal Handschin. Met een reportage vanuit het Zeemanshuis in de haven Vlissingen en muziek.

Geloof in Zeeland, 6 december
Uitzending vanuit de Sint-Willibrorduskerk in Zierikzee o.l.v. dominee Jan van Langevelde en pastor Ria Mangnus. Met een reportage vanuit het ADRZ in Goes en muziek.

Geloof in Zeeland, 13 december
Uitzending vanuit de Katse Kerk in Kats o.l.v. dominee Peter Broere en dominee Karin van den Broeke. Met een reportage vanuit de synagoge in Middelburg en muziek.

Geloof in Zeeland, 20 december
Uitzending vanuit de Mauritskerk in IJzendijke o.l.v. pastor Marjan Dieleman en dominee Ko Steketee. Met een reportage vanuit JOTA in Oostburg en muziek.

Geloof in Zeeland, 25 december
Uitzending vanuit de Maartenskerk in Wemeldinge o.l.v. voorganger Theo van Teijlingen en dominee Dick Steenks.Licht in donkere tijden
Waar dit voorjaar in het programma naar verbinding gezocht werd, gaan de Zeeuwse kerken en geloofsgemeenschappen in de nieuwe reeks afleveringen op zoek naar het licht. Dit thema past niet alleen in de periode van het kerkelijk jaar, maar sluit ook aan bij de huidige donkere en onzekere periode die veel mensen doormaken. Vanwege het coronavirus kunnen kerkdiensten nog steeds niet op de gebruikelijke wijze doorgang vinden en juist in een periode waar veel mensen op zoek zijn naar licht in het leven kan 'Geloof in Zeeland' steun geven.

De vele reacties op de eerste reeks afleveringen die Omroep Zeeland tussen Pasen en Pinksteren heeft uitgezonden maakten duidelijk dat het wekelijkse televisieprogramma voorzag in een behoefte en door een breed publiek goed gewaardeerd werd. Voor Omroep Zeeland reden om de samenwerking met de producent en de Zeeuwse kerken en geloofsgemeenschappen opnieuw aan te gaan en samen te zoeken naar een mooie invulling van een nieuwe reeks programma’s die gedurende de tijd van advent en kerst opgenomen en uitgezonden zullen worden.