thumbnail
Peter Simpelaar

Kijken in de keuken

Uitzending van woensdag 17 november 2021 om 17:13

Delen

‘Taaie Wafels’

Ingrediënten:
- 500 gr bloem
- 200 gr melk
- 35 gr suiker
- 25 gr verse gist
- 1 ei
- 75 gr boter
- Snufje zout
- Snufje nootmuskaat

Bereiding:
- Kneed een soepel deeg van alle grondstoffen.

- Het deeg is voldoende gekneed indien je het deeg tussen je vingers kunt uitrekken tot een dun vliesje

- Vorm een bol van het deeg als het voldoende gekneed en laat 10 min rusten

- Weeg stukjes af van 40 gram en vorm hier kleine bolletjes van

- Verhit een wafelijzer met kleine ruitjes aan beide kanten

- Begin bij het eerste bolletje wat is afgewogen en rol dit uit een ovaal plakje deeg

- Bak het deegplakje aan beide zijden egaal bruin in het wafelijzer

- De wafels zijn het lekkerst als ze nog niet volledig zijn afgekoeld. Eet ze met boter en bruine suiker.

Snoep ze,

Groet van Peter Simpelaar