Op Omroep Zeeland is op 31 januari 2013 de Nacht van de Ramp uitgezonden. In deze uitzending vooral aandacht voor verhalen van mensen die de Watersnoodramp meegemaakt hebben. Tijdens de Nacht van de Ramp zaten experts aan tafel die veel onderzoek hebben gedaan naar de gebeurtenissen in deze fatale nacht van 1953. De uitzending duurde tot de volgende ochtend, 1 februari, 6.00 uur. De uitzending werd afwisselend gepresenteerd door Wendy Blanchard, Elsa van Hermon, Anke Tanihatu en Renate van Dessel.

Meer weten over de ramp:

Watersnoodramp|Boven Water|Getuigenissen
|Trugkieke 1953

19.00 - 21.00 uur
Zestig jaar geleden voltrok zich in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant de grootste natuurramp van de vorige eeuw. Cees de Jonge woonde als jongeman in Kruiningen. Hij werkte bij de PTT en bemande in de vroege nacht de telefoonlijnen, maar al snel viel de stroom uit en moest hij er op uit. Ook mosselvisser Wim Schot uit Zierikzee schoot te hulp, nadat hij eerst zijn vrouw en kind in veiligheid had gebracht. Dagenlang heeft hij in een roeiboot mensen in veiligheid gebracht. Han Oosse uit Middelburg woonde tijdens de rampnacht in Schelphoek op Schouwen- Duiveland, een van de zwaargetroffen gebieden. Hij probeert samen met zijn vader zijn oma in een kar te krijgen, het paard kunnen ze dan al niet meer redden. Cees de Jonge uit Kruiningen vertelt dat in Kruiningen tijdens de herdenking op het bestaande beeld in de tuin van de kerk een plaquette met namen wordt onthuld. Dat heeft het herdenkingscomité Watersnood Kruiningen na jaren voor elkaar gekregen. Presentatie: Wendy Blanchard.

19.00 - 20.00 uur:

20.00 - 21.00 uur: 

21u00 - 0.00 uur
De heer Sinke was elf jaar en zat samen met familie uren op het dak van hun woning Oostdijk. Hij zag woningen instorten, zijn school gedeeltelijk instorten en de veerboot de polder in komen drijven. Het heeft zoveel indruk gemaakt dat hij samen met Sjaak van Loo lezingen geeft over de ramp. Sjaak heeft een groot archief van foto’s en beelden van de Ramp. Veel van dat materiaal zet hij op zijn website: http://www.radioloo.nl. Samen schuiven ze aan tijdens de Nacht van de Ramp.
Maarten Dijkman is één van de oprichters van het Watersnoodmuseum. Hij heeft ontzettend veel gezien van het rampgebied in en rond Burgh-Haamstede. In 1953 had de heer Dijkman een taxi. Dagen na de ramp reed hij met Nederlandse prominenten zoals Drees en Juliana, door het rampgebied.
In de Nacht van de Ramp ook aandacht voor het verhaal van de heer Lampert. Hij was militair en moest patrouille doen tussen Colijnsplaat en Kats.
In de uitzending ook een bijzonder verhaal van vijf zussen die tijdens de Ramp tussen 11 en 14  jaar oud waren. Zij zijn met een roeiboot naar een dijk gebracht en van daaruit geëvacueerd . Drie zussen werden opgevangen in één gezin, de andere zussen –een tweeling- werd ondergebracht bij een ander gezin. Mevrouw Hontele-Toernoij, mevrouw Buckens en mevrouw De Jonge schuiven aan. Presentatie: Elsa van Hermon. 
  
0.00 - 3.00 uur
In 1993 stond Ria Geluk aan de basis van het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Ze is onlangs uitgeroepen tot de invloedrijkste persoon op Schouwen-Duiveland. Zelf maakte Geluk de Ramp mee. Ze moest vluchten naar het dak van haar huis in Capelle.
Mevrouw de Vlieger vluchtte tijdens de ramp van Kerkwerve naar haar oma in Zierikzee. Van Zierikzee is ze naar Colijnsplaat gebracht. Daar heeft ze drie weken gewacht op haar verloofde.
Joost de Bakker zat op 10-jarige op het internaat voor schipperskinderen Mariaoord in Hansweert. Ze zaten dag en nacht opgesloten in het oord voordat ze gered werden. De heer van Damme heeft in Kortgene met een roeiboot gevaren en mensen gered . Mevrouw van Damme woonde buiten het dorp. Presentatie: Anke Tanihatu. 
  
3.00 - 6.00 uur
Mevrouw Geelhoed woonde met haar ouders in Kortgene op de Torendijk. Ze zwom in de rampnacht samen met haar verloofde en zusje naar de dijk. Haar ouders zijn op het dak van het huis gebleven. Nadat het huis deels was weggeslagen, zijn ze met dak en al aangespoeld op de dijk. Dit in tegenstelling tot de buren, waar het dak is ingestort en de familie verdronk.
Ook aandacht voor het verhaal van mevrouw Heyens. Zij had samen met haar man een café en winkel in de polder bij Hengstdijk. Ze zagen de dijk doorbreken en de polder vollopen, maar hun huis werd gespaard. Te gast in de studio is de heer De Vrieze uit Burgh-Haamstede. Hij was in 1953 16 jaar en weet zich nog veel te herinneren van de rampnacht. Presentatie: Renate van Dessel.