Zeeland Kiest|De Stembus|Zeeland Kiest op tv

Wat doet Omroep Zeeland rond de gemeenteraadsverkiezingen? 

Op woensdag 21 maart worden er gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Omroep Zeeland besteedt in aanloop naar, tijdens en na afloop ruim aandacht aan deze verkiezingen. Niet alleen binnen onze reguliere uitzendingen, maar ook in de vorm van extra programma’s en online.

De Stembus
Donderdag 1 maart is de eerste aflevering van De Stembus waarin Katinka Polderman met haar stembus alle 13 gemeenten van Zeeland bezoeken.Het programma ‘De stembus’ is iedere werkdag vanaf 17.20 uur te zien op televisie. Wil je weten wanneer Katinka jouw gemeente bezoekt? Klik dan hier.

Zeeland kiest in ‘De Zeeuwse kamer’
Vanaf 1 maart staat er iedere werkdag tussen 12.30 uur en 13.00 uur een Zeeuwse gemeente centraal in de radiorubriek ‘De Zeeuwse kamer’. Er is ruimte voor debat en discussie over de lokale verkiezingsagenda. Hieronder een overzicht:

Liveblog

Op de dag van de verkiezingen is al het nieuws rond de verkiezingen vanaf 7.30 uur te volgen in een liveblog. 

Facebook
Nieuws rond de verkiezing is ook online te volgen via de Facebookpagina ‘Zeeland kiest’. Op de Facebookpagina zullen acties, reacties, nieuwsberichten en verkiezingsnieuwtjes geplaatst worden. 

Uitslagen
Op woensdagavond 21 maart laten we vanaf 22.00 uur in een rechtstreekse televisie-uitzending zien hoe Zeeland gestemd heeft. Op donderdag 22 maart is er vanaf 17.15 uur een live televisie-uitzending waar winnaars en verliezers vertellen wat de verwachte gevolgen van de uitslag zijn.