De verkiezingen volg je bij Omroep Zeeland

Woensdag 15 maart kunnen we weer naar de stembus. Deze keer voor de Provinciale Statenverkiezingen én de Waterschapsverkiezingen. Maar: op wie kan je eigenlijk stemmen? En waar staan deze mensen voor? Dat ontdek je bij Omroep Zeeland. De komende weken en op de dag van de verkiezingen (15 maart) volg je al het nieuws rond de verkiezingen via Omroep Zeeland tv, radio en onze website en app.

Provinciale Statenverkiezingen: lijsttrekkersdebatten

Ben je benieuwd hoe de politieke partijen over Zeeuwse onderwerpen denken? Wie de nieuwkomers vertegenwoordigen? Kijk dan op woensdag 8 maart en zaterdag 11 maart om 20.30 uur op tv naar de lijsttrekkersdebatten van Omroep Zeeland. In beide uitzendingen debatteren de lijsttrekkers van de Zeeuwse politieke partijen over verschillende stellingen. Van het verdubbelen van de N59 tot huisvesting van arbeidsmigranten, van het gedwongen uitkopen van boeren tot het fuseren van ziekenhuizen. Ook onderwijs, sport, kernenergie en cultuur komen aan bod.

De debatten worden op maandag 13 en dinsdag 14 maart om 20.30 uur herhaald.

Waterschapsverkiezingen: lijsttrekkersdebat

Op woensdag 1 maart om 20.30 uur, kijk je op tv naar een debat met de lijsttrekkers van de waterschapsverkiezingen. Nadat deze 12 mensen zich hebben voorgesteld, debatteren ze over allerlei waterschapszaken. Hebben we met het oog op de stijgende zeespiegel bijvoorbeeld hogere dijken nodig of geven we stukken land terug aan de natuur? Hoe vaak moet het waterschap bermen maaien? En hoe schoon moet ons rioolwater eigenlijk zijn? Bekijk het debat hier.

Het debat wordt op zondag 12 maart om 20.30 uur herhaald.

Extra tv-uitzending op uitslagenavond 15 maart

Benieuwd naar de uitslagen? Woensdagavond 15 maart kijk je vanaf 22.00 uur naar een extra tv-uitzending om erachter te komen hoe Zeeland heeft gestemd.

Radio

Ook via de radio houden we je goed op de hoogte van alles rond de verkiezingen. Vanaf 14 februari hoor je iedere dinsdag en woensdag in het programma De Zeeuwse Kamer tussen 12.30 en 13.00 uur hoe lijsttrekkers de strijd aangaan.

Verkorte TV-gids: