Op woensdag 20 maart kan er gestemd worden voor de Provinciale Statenverkiezingen. Omroep Zeeland besteedt in aanloop naar, tijdens en na afloop ruim aandacht aan deze verkiezingen. Niet alleen binnen onze reguliere uitzendingen, maar ook in de vorm van extra programma’s en online.

Zeeland Kiest in ‘De Zeeuwse kamer'

Vanaf 6 maart staat er iedere werkdag tussen 12.30 uur en 13.00 uur een actueel politiek onderwerp centraal in de radiorubriek ‘De Zeeuwse kamer’. Lijsttrekkers gaan met elkaar in debat en luisteraars kunnen bellen met vragen. Via de Facebookpagina Zeeland Kiest is het programma live te volgen.

Zeeland Kiest en 'Zeeuw van de dag'

Vanaf 28 februari is de Zeeuw van de dag altijd een lid met een bijzonder verhaal van één van de veertien Zeeuwse Politieke Partijen die meedoen aan de verkiezingen.

Zeeland Kiest en Lijsttrekkersdebat

Weet je niet wat je moet gaan stemmen of heb je geen zin om alle verkiezingsprogramma’s door te worstelen, kijk dan naar het Omroep Zeeland Lijsttrekkersdebat. Aan de hand van vier stellingen gaan lijsttrekkers met elkaar in gesprek. Dit debat wordt uitgezonden op vrijdag 15 maart om 20.30 uur, op zaterdag 16 maart om 15.30 uur en op zondag om 12.00 en 16.30 uur. Dinsdagavond voor de verkiezingen is je laatste kans om het debat te bekijken: ook dan is de uitzending om 20.30 uur te zien. 

Liveblog

Op de dag van de verkiezingen is al het nieuws rond de verkiezingen vanaf 7.30 uur te volgen in een liveblog. 

Uitslagen

Op woensdagavond 20 maart hebben we vanaf 21.00 uur, voorafgaand aan elke nieuwsuitzending  zenden we het live TV-programma Zeeland Kiest uit. Elk half uur word je op de hoogte gehouden van de laatste uitslagen en reacties op deze uitslagen vanuit het Provinciehuis in Middelburg. 

Het laatste verkiezingsnieuws: