Reimerswaal

Meneer Schipper uit Hansweert wil dat er gewerkt wordt aan het rioleringssysteem in de Waalstraat. Met veel regen staat er zo 30 centimeter water in de straat. Het huidige rioleringssysteem is volgens hem gedateerd en toe aan vernieuwing.

Marielyn uit Kruiningen maakt zich zorgen over de zorg. Het lijkt soms of de gemeente niet genoeg kijkt naar wat de zorgvrager nodig heeft. Daardoor vallen bijvoorbeeld sommige kinderen buiten de boot.

Gerlinde Kooijman wil graag dat er in Yerseke aandacht wordt besteed aan woningen voor starters. Zij pleit voor een loting in plaats van het overbieden op een huis. En dat de gemeente investeert in betaalbare woningen in plaats van dure nieuwbouwkavels.

Fiona uit Yerseke ziet om haar heen dat het niet makkelijk is om voor alleenstaande starters een beschikbaar huis te vinden in Yerseke. Overal wordt de hoofdprijs voor gevraagd. Zij wil graag dat de gemeente aandacht geeft aan dit probleem.

Natasja van Boven uit Hansweert wil graag dat er iets wordt gedaan aan hardrijders in de straat Mastgat. Er geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer, maar daar houden veel automobilisten zich niet aan. Mevrouw van Boven houdt soms haar hart vast voor de kinderen en katten die daar lopen. Een oplossing voor het probleem kunnen extra drempels in de straat zijn, denkt mevrouw van Boven.

Romy en Chanel uit Yerseke willen graag wat meer plekken om te chillen voor voor jongeren.

Hennie zou wel wat meer activiteiten voor jongeren willen in Rilland.

En dit is wat de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zelf tekenden voor de stempotloodchallenge