Schouwen-Duiveland

Wim Robijn is heel tevreden in Brouwershaven, maar heeft nog wel een klein idee om de stad nog mooier te maken. In de zomer staan er mooie bloempotten op de Markt. Robijn vindt het een goed idee als er bij de ingang van Brouwershaven ook zulke bloempotten komen te staan om iedereen op een mooie manier te verwelkomen.

Marije uit Zierikzee wil graag het mogelijk wordt om te fietsen door het park. Kinderen kunnen zo op een veilige manier naar de andere kant van de stad komen. Nu moeten fietsers via een weg met rotondes en stoplichten fietsen. Het was vroeger mogelijk om door het park te fietsen, nu is er alleen nog een wandelpad.

Meneer M.J. van 't Hof wil graag dat er extra woningen gebouwd worden in Brouwershaven. Op de locatie tussen de kerk en Kromwal bijvoorbeeld. Of tussen Spuisloop en de Zuiddijkstraat.

Eveliene Block wil graag dat de huur van (winkel)panden in Zierikzee en omstreken betaalbaar wordt. Veel kleine ondernemers in de dorpen rondom Zierikzee verdwijnen. De ondernemers verdienen extra aandacht van de gemeente, al helemaal na corona, vindt Block.

Mevrouw Aris uit Scharendijke wil dat de doorgang van de Baken naar Kloosternolstraat opengaat. Er staat nu een fietspaaltje midden op de weg dat ervoor zorgt dat er geen auto's de Kloosternolstraat in kunnen. Als deze doorgang opengaat, dan scheelt dat veel verkeer door het dorp, denkt Aris.

Manon van Damme wil heel graag een kinderboerderij in Burgh-Haamstede omdat het haar leuk lijkt voor alle kids.

Frans en Annet willen dat hun gemeente beter toegankelijk wordt voor mindervaliden.

Sven en Juan uit Burgh-Haamstede willen wel een skatepark in hun dorp.

En dit is wat de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zelf tekenden voor de stempotloodchallenge