Veere

Teun uit Westkapelle heeft een duidelijke mening: Geen uitbreiding van het toerisme VOL = VOL. Bouwen voor inwoners.

Jorien uit Westkapelle vindt dat er nog altijd meer gebouwd wordt voor recreatie dan voor eigen inwoners, terwijl er een schreeuwend gebrek is aan starters- en seniorenwoningen. Een seniorenhofje is een mooie woonvorm, waarbij de bewoners zich om elkaar kunnen bekommeren.

Nel wil graag dat er zachter wordt gereden op de Dorpsstraat in Gapinge. 30 Is 30! Daar moet een oplossing voor komen vindt Nel.

Leonieke Franken wil minder verkeer in het centrum van Domburg en graag meer parkeerplekken buiten Domburg. Of dat er alleen verkeer in het centrum mogelijk is voor inwoners en toeristen of badgasten die kunnen aantonen dat zij een overnachting in Domburg hebben. De rest die Domburg in wilt parkeert aan de rand van Domburg. Wie weet kan bijvoorbeeld meteen transferium een hoop opgelost worden. Domburg autovrij gaat niet lukken, maar autoluw zou een fijne uitkomst zijn.

Jeroen uit Grijpskerke is bang dat door het verdwijnen van de supermarkt bijvoorbeeld de school ook kan verdwijnen en de leefbaarheid in het dorp achteruitgaat. Die leefbaarheid moet juist behouden worden. Jeroen wil ook graag dat er betaalbare starterswoningen in Grijpskerke worden gebouwd. Hij vindt ook dat er een andere oplossing moet worden gevonden dan de rondweg. Dit gaat ten koste van de natuur.

Eva uit Vrouwenpolder vindt dat de zorg voor kinderen op het basis- of voortgezet onderwijs niet vanuit de gemeente geregeld moet worden. Zij vraagt zich af of bij de gemeente wel de juiste specialisatie zit en of deze werkwijze niet ten koste gaat van de kinderen.

Anouk de Kok uit Vrouwenpolder wil een betere aansluiting met het ov. Haar kinderen nemen de bus naar het treinstation, maar de trein vertrekt op hetzelfde moment als de bus aankomt. Haar kinderen moeten dan een half uur wachten op het treinstation.

Anneke Hilgeman uit Oostkapelle pleit voor het bouwen van meer betaalbare starterswoningen.

Gerda uit Westkapelle heeft de wens om grote bomen een ander plekje te geven: Misschien voor de oude bomen die gekapt gaan worden. Deze hoge bomen passen niet in dit stukje wijk. Er ligt een wadi die bij veel regen water bevat. Hoe mooi zou het zijn wanneer daar de Zeeuwse knotwilg zouden komen te staan die beter in het beeld passen en ook het water opnemen uit de wadi. De hoge bomen passen niet in het beeld en nemen de zon weg voor de tuinen en de zonnepanelen. Missertje van groenvoorziening 20 jaar geleden wat met een win win situatie opgelost kan worden.

Anna-Maria uit Oostkapelle zou het fijn vinden als er meer bloembakken bij de ingang van het dorp worden geplaatst. "Dan word je wat vriendelijker ontvangen".

Bart uit Koudekerke zou graag meer laadpalen in het dorp zien.

En dit is wat de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen zelf tekenden voor de stempotloodchallenge