Peter Wessel maakt track met Bertus Borgers

Muzikant Peter Wessel uit Goes blijft je verbazen: hij was al een tijd bezig aan een dialectalbum. Dat kwam er uiteindelijk niet, maar hij besloot de nummers als losse singles uit te brengen. Soms zijn die in het Engels, soms in Bevelands dialect. Op het nieuwste nummer, Saemen Hae, speelt de bekende Nederlandse saxofonist Bertus Borgers mee.
Inspiratie voor de tekst van Saemen Hae vond Peter Wessel in een artikel over een echtpaar dat uit het leven wilde stappen. Peter: "Dat veroorzaakte veel ophef en dat hield me bezig. Heeft de mens het recht om zelf z'n leven te beëindigen? Je ziet vaak genoeg mensen om je heen, die ernstig ziek zijn, waarvan je zegt, ik wens ze een zacht heengaan toe."

Geen tearjerker

Het onderwerp is nogal zwaar, maar de melodie is vrolijk. Peter: "Ja, juist dat contrast vind ik prachtig. Het zou een echte tearjerker worden als de muziek dramatisch was."
Ik zoek voortdurend samenwerking met mensen, dus ik rook m'n kans
Peter Wessel
Peter Wessel is van huis uit geen zanger, maar hij is tevreden met zijn stem. "Ik zal nooit aan The Voice meedoen, maar om een boodschap over te brengen heb je niet de meest fantastische stem van de wereld nodig. Daar ben ik niet mee gezegend."

'Dan is het goed'

Op Saemen Hae speelt saxofonist Bertus Borgers mee, bekend van onder meer Sweet d'Buster, Herman Brood en Golden Earring. De twee ontmoetten elkaar op Een Bunder Kunst in 's-Heer Arendskerke. Peter: "Ik zoek voortdurend samenwerking met mensen, dus ik rook m'n kans. Ik vroeg wat hij rekende voor een sessieopname, maar hij zei: 'Als jij met je spullen naar mij komt, de huur van de ruimte betaalt en m'n drankje aan de bar, dan is het goed."
Saemen Hae en alle andere liedjes van het project van Peter Wessel zijn te beluisteren en te lezen op zijn website.
Peter Wessel legt uit waarom Saemen Hae geen tearjerker is
Peter Wessel
Peter Wessel © Peter Wessel