Pop Trash Inc doet de maskers af

Pop Trash Inc hield altijd van geheimzinnigheid. De mannelijke bandleden verscholen zich achter grote witte helmen. Maar nu is daar verandering ingekomen: het debuutalbum is uit, Pop Trash Inc 2.0, en we mogen weten wie ze zijn!
In de videoclips van Pop Trash Inc was al wel Eva Auad herkenbaar in beeld. De overige leden zijn: Ronald Abresh (gitaar), Erwin Meerman (toetsen) en Andre Szachnowski (bas/producer). Twee van de vier bandleden wonen in Zeeland, maar alle vier hebben ze Zeeuwse wortels.

'We wilden apart zijn'

Ronald noemt verschillende redenen waarom de leden eerst anoniem wilden blijven: "We wilden apart zijn. In eerste instantie was het ook niet duidelijk welke bezetting de band zou krijgen. We dachten dat we misschien wel met een wisselende bezetting zouden werken."
De bezetting van de band bleef steeds dezelfde, dus nu kunnen de maskers af. "De cd is met dezelfde vier personen gedaan. Het is één geheel, dus nu kunnen we ook de gezichten laten zien."

Handelsmerk

De titel van het debuutalbum, Pop Trash Inc 2.0, moeten we niet opvatten als een stijlverandering, zegt Ronald: "Ik denk het niet. Het is een ontwikkeling. Je vindt steeds meer de stijl die je het meeste ligt."
Ook in de nieuwe single I Don't Wanna Be Here is het handelsmerk van de band volop terug te horen. "Er zitten wat verwijzingen in naar jaren '80 en '90 bands. Dat zou herkenbaar kunnen zijn."
Gitarist Ronald Abresh: 'Het is één geheel, dus nu kunnen we ook de gezichten laten zien'
Pop Trash Inc 2021
De bandleden van Pop Trash Inc verschuilen zich niet langer © Erwin Meerman