Soulbeat verlangt naar vrijheid en... naar het podium!

Iets later dan gepland is deze week de EP van de band Soulbeat uitgekomen. Op Breaking Free staan vijf nummers waaraan de zeskoppige band een jaar heeft gewerkt. Uit die titel blijkt het verlangen van de band om eindelijk weer te kunnen optreden. De Zeeuwse Top 40 sprak met bassist Alain Vierhout en zanger Sven van Santen.
Soulbeat werd enkele jaren geleden opgericht door bassist Alain Vierhout (ex-Going Dutch). In 2019 sloot toetsenist Ronald Verberk zich bij de band aan. Ze spelen nu ruim twee jaar in de huidige samenstelling.
Het uitstel van de EP-release werd veroorzaakt door de coronaperikelen. Alain: "We hoopten op de mogelijkheid om weer te gaan spelen en de EP uit te brengen. Dat ging niet, dus hebben we besloten 'm toch uit te brengen."

Muzikale koers

De band bestaat uit zes muzikanten. Eén gezamenlijke muzikale koers uitstippelen is dan soms moeilijk: "Van nature op één lijn is best wel lastig, maar alle inbreng is welkom. We vormen met z'n allen de nummers."
We hopen van de zomer te kunnen losbarsten.
Alain Vierhout (Soulbeat)
De titel van de EP, Breaking Free, klinkt als een bevrijding, of in ieder geval het verlangen daarnaar. De lockdown heeft daar zeker mee te maken: "Jazeker, we hebben natuurlijk zelf anderhalf jaar niet opgetreden, wel gerepeteerd. We hopen van de zomer te kunnen losbarsten."
Nu de EP er is, maakt de band plannen om live te spelen. Alain: "Er zijn plannen, maar dan moet alles wel lukken. Het is lastig om iets te plannen dat achteraf ook blijkt door te kunnen gaan."
Bandleden Alain Vierhout en Sven van Santen vertellen over de EP Breaking Free van Soulbeat
Soulbeat 2021
De mannen van Soulbeat kunnen niet wachten om weer op te treden © Soulbeat