Eric Holm maakt solosingle: 'Het is een lofzang op de liefde'

Hij staat al jaren op het podium als zanger van Dubbel D: Eric Holm. Met die band zingt hij covers van De Dijk. Nu vond hij het tijd worden voor een solosingle. In samenwerking met componist Frank Engels en producer Frans van Aken maakte hij Niemand Weet, een lofzang op de liefde.
Optreden met de band zat er de laatste anderhalf jaar even niet in. Toch kwam Eric mede daardoor in een creatieve flow terecht: "Ik ontdekte dat corona ook mogelijkheden biedt. Vorig jaar ben ik met mijn vriendin, naast m'n werk bij Omroep Zeeland, een eigen multimediabedrijf begonnen. En ik werd benaderd door Frank Engels, de toetsenist van Dubbel D met een aantal teksten om die in te zingen. Eén van die teksten was op m'n lijf geschreven."

'Je moet leven in het moment'

Niemand Weet heeft een universeel thema: "Niemand weet wat morgen gaat brengen. Je moet leven in het moment. Carpe Diem. In de liefde kan het ook gebeuren dat het op een gegeven moment over is. Niemand weet of je de dag daarop nog wakker wordt naast degene die je liefhebt. Het is eigenlijk een lofzang op de liefde."
Eric Holm (Zierikzee 1966) is redacteur/verslaggever bij Omroep Zeeland, presentator, acteur en zanger bij onder andere De Dijk Tribute band Dubbel D. Als acteur was hij onder meer te zien in de film Wilde Mossels (2000). Jarenlang vormde hij de helft van het populaire kinderduo Muis en Leeuw. In 2020 richtte hij met zijn partner multimediabedrijf Holy Moly Media op. Hun eerste documentaire We noemden hem Krielkip ging in première op het internationaal filmfestival Film by the Sea en is maandagavond 27 december te zien bij Omroep Zeeland.
De single kwam tot stand in samenwerking met Frank Engels en Frans van Aken van Stichting MuTaZe, een non-profit stichting die als doel heeft artiesten uit Zuid-West Nederland een podium te bieden.
Hoewel tekst en muziek niet van Eric zelf zijn, is het wel echt zijn nummer geworden: "De tekst is van Frank, maar ik heb een aantal woorden veranderd om het lekker te laten bekken. En bij de invulling van het arrangement hebben we in gezamenlijk overleg bewust gekozen voor een mondharmonicaspeler [John (Sonny Boy) van der Broek - red.]. Het nummer bevat wat blues elementen en krijgt hierdoor wat meer melancholie, dus dat past daar goed bij."

Spannend genoeg

Zijn eerste solosingle is nu uitgebracht, concrete plannen voor een album zijn er nog niet. "Laten we beginnen met één nummer, dat vind ik al spannend genoeg. Ik ben benieuwd wat de reacties zijn. En dan wellicht volgend jaar een EP."
Bij Omroep Zeeland hoeven ze niet bang te zijn dat er een vacature ontstaat. Eric: "Het is gewoon ontzettend leuk om dit soort projecten naast je werk te doen. Ik hou van uitdagingen en je moet jezelf blijven ontwikkelen."
Eric Holm legt uit waarom een mondharmonica goed past bij zijn solosingle 'Niemand Weet'
Documentairemakers Eric Holm en Mercy Kamermans
Documentairemakers Eric Holm en Mercy Kamermans © Omroep Zeeland