Vierde album van Tape-It staat vol relaxte muziek

De band Tape-It uit Ellewoutsdijk heeft zijn vierde album uitgebracht. De spil van de band wordt gevormd door vader en zoon Leo en Jiri Reijnierse. Samen met muzikanten uit de omgeving hebben ze de afgelopen periode vooral in de studio doorgebracht. Met als resultaat: twaalf nummers die, zo zeggen ze zelf, vooral geschikt zijn voor de late avond of een regenachtige zondagmiddag.

Moeten we nu inderdaad op het weer letten?

"Nee, dat hoeft niet per se hoor. Als je denkt: ik ga niet naar buiten, want het is te slecht weer, dan is het een prima moment om dit plaatje eens op te zetten. Het is allemaal heel rustige muziek. Op de vorige cd's hebben we een mix gemaakt, maar we dachten we doen een keer een plaatje met alleen maar echt relaxte muziek."

De titel This Paltry Life betekent zoiets als: dit miserabele leven?

"Ja, de meeste teksten die we hebben, zijn niet al te vrolijk. Dat is al vanaf het begin, vandaar die titel. Het hoort een beetje bij de stijl muziek."

Acht personen staan op het cd-hoesje. hoe ging dat met de opnames?

"We zijn net vóór de lockdown begonnen. Wij werken altijd bij opnames zo, dat we eerst de nummers spelen met z'n allen en daarna nemen we het één voor één opnieuw op, om het precies zo te maken zoals we het bedoelen."

Vijf jaar geleden overheerste nog de bluesinvloed op bijvoorbeeld 'Over You', nu verkennen jullie ook andere stijlen. Is dat ook de ontwikkeling die jullie als band hebben doorgemaakt?

"Ik denk het wel. We zijn er nooit zo bewust mee bezig geweest om alles blues-achtig te laten klinken, maar van daaruit maken we ook andere stapjes. We hebben ook in de loop van de tijd veel andere muzikanten in de band gehad en die laten ook hun invloed na."
Leo Reijnierse legt uit waarom het nieuwe album van Tape-It geschikt is voor een regenachtige zondagmiddag