Emma May legt verwachtingen niet te hoog

Zangeres Emma Francke komt uit Zoutelande. Ze woont in Utrecht waar ze Human Resource Management studeert. Daarnaast maakt ze muziek als Emma May. Ze heeft haar tweede single uitgebracht, Klein Meisje, en daarin bezingt ze hoe het allemaal begon. Voor de videoclip ging ze daarom terug naar haar geboortedorp.
Emma heeft een label, een management en een professioneel gemaakte videoclip. Toch koos ze niet voor een studie in de muziek. Emma: "Ja, klopt. Ik vind het leuk om dit ernaast te hebben en om als hobby erbij te pakken, maar wel op professionele wijze. Ik kijk gewoon waar dit me gaat brengen, en dan kan ik altijd kijken welk straatje ik in kan slaan. Ik ben nog superjong."

Zingen en spelen

In Klein Meisje bezingt ze hoe ze al op jonge leeftijd met de muziek in aanraking kwam: "Het begon allemaal thuis op m'n kamertje, met zingen. Ik volgde muzieklessen om noten te leren en ging later op gitaarles in Middelburg. Daarna ben ik veel liedjes gaan zingen en spelen."
Ik wil het gewoon aan blijven zien, lekker van genieten, maar wel doorpakken.
Emma May
Ze wil zich niet vastpinnen op bepaalde verwachtingen voor de toekomst: "Ik hoop wel iets te bereiken, maar ik ga m'n verwachtingen niet te hoog leggen. Ik wil het gewoon aan blijven zien, lekker van genieten, maar wel doorpakken."

Samenwerkingen

Een concreet doel van Emma is het zoeken van samenwerkingen met grote artiesten. Maar sowieso kunnen we binnenkort meer muziek van haar verwachten: "Ik wil zeker doorgaan. Over een aantal maanden een volgende single, en heel misschien een project voor een EP. Op die manier plan ik het een beetje vooruit."
Emma May uit Zoutelande vertelt over haar toekomstplannen in de Zeeuwse Top 40.
Emma May
Emma May © PVT Entertainment