Multi-instrumentalist Clemens van der Feen ziet solowerk als uitlaatklep

Clemens van der Feen is bassist, componist en leraar, maar vooral lid van een grote, muzikale Middelburgse familie. Hij maakt muziek met diverse gezelschappen, onder andere samen met zijn broers, The Feen Brothers, maar af en toe brengt hij ook een solosingle uit onder de naam Clemens Zebulon. Zijn nieuwste track heet Hey Children. En daarop zijn ook zijn eigen kinderen te horen.

Clemens Zebulon is de naam die je gebruikt als soloartiest. Is dat een soort van uitlaatklep voor muziek die je anders niet kwijt kan?

"Eh ja, zo zou je dat kunnen zeggen. Zebulon is mijn tweede naam. Ik ben na lange tijd weer gaan zingen en wilde die liedjes graag opnemen. Het leek me goed om daar een ander naampje aan te geven. Ik zat heel lang na te denken, maar ik heb gewoon een geniale tweede naam, al zeg ik het zelf."

Je bent van vele markten thuis, multi-instrumentalist, je zingt, je speelt klassiek, jazz, pop, funk. Is er eigenlijk wel iets dat je NIET kan?

"Nou, ik vind dat ik eigenlijk niet kan zingen. Ik moet er harder op oefenen dan ik had gedacht van tevoren."

In Hey Children, je nieuwe track, horen we aan het slot twee kinderstemmen. Zijn dat je eigen kinderen die aandacht vragen van hun papa?

"Ja, zij hebben dat hele proces meegekregen. Ze kenden ook alle liedjes die zo zijn onstaan. Dus dit eindje hebben ze gewoon even ingezongen in het tuinhuis."
Clemens kon gelukkig de afgelopen tijd blijven optreden in de vorm van livestreams, vertelt hij in De Zeeuwse Top 40
Clemens Zebulon
Clemens in zijn studio © Clemens van der Feen